Leidraden voor lokale besturen zijn beschikbaar

Publicatiedatum

Het is aan de lokale besturen, de ambulante handelaars en foorreizigers om de vernieuwde regelgeving optimaal te benutten. Dialoog en samenwerking zullen dit alleen maar versterken. VLAIO wil alvast de lokale besturen op weg helpen. Haar leidraden maken je wegwijs in de wetgeving.

Deze leidraden geven duiding bij de vernieuwde regelgeving. Maak er gebruik van om een visie en beleid rond ambulante en kermisactiviteiten te ontwikkelen. Of zoek er naar de mogelijke oplossing van jouw vraag. Toch hebben deze leidraden niet de ambitie om de wetteksten te vervangen. Schakel waar nodig juridische ondersteuning in.

Ambulante activiteiten. Een leidraad voor lokale besturen

Een leidraad voor lokale besturen over de organisatie van ambulante activiteiten publiceerde VLAIO al enkele jaren geleden, tot tevredenheid van vele steden en gemeenten. VLAIO heeft deze grondig herwerkt. Zo is de leidraad opnieuw volledig aangepast aan de vernieuwde regelgeving die op 1 april in werking treedt.

Kermisactiviteiten. Een leidraad voor lokale besturen

De leidraad voor lokale besturen over de organisatie van kermisactiviteiten is volledig nieuw. Hoe organiseer je een openbare kermis? Wat met foorreizigers die daarbuiten op het openbaar domein een standplaats willen innemen? Je ontdekt in deze leidraad wat de gemeente kan of moet doen.

Gedrukte exemplaren weldra in jullie bus

Op dit moment zijn deze leidraden in digitale versie beschikbaar op de website van VLAIO. Je kan ze vlot doorzoeken. In de leidraden staan ook talloze links naar de websites van VLAIO en partnerorganisaties die je onmiddellijk meer vertellen. Moet er toch iets aangepast of veranderd worden? Dan kan VLAIO dat vrij snel in deze digitale versie doen. Je vindt online dus steeds de meeste actuele versie. Heel binnenkort gaan de huidige versies van deze leidraden ook in druk. Daarna bezorgen we alle gemeenten een paar gedrukte exemplaren van beide leidraden. Hou de postbedeling dus zeker in de gaten.

 

Vanaf 1 april 2024 vernieuwt de regelgeving over ambulante handel en kermissen

Je hebt het zeker al gehoord: op 1 april 2024 gaat de wetswijziging over de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten in. Zowel ondernemingen als steden en gemeenten passen hun activiteiten best aan. Benieuwd wat deze wijzigingen juist inhouden? Je leest er alles over op www.vlaio.be/wetswijziging2024.

 

Delen: