Leeuwen van de Export 2018

Publicatiedatum
Op de 17de editie van de Leeuw van de Export ontvingen fabrikant van industriële beveiligingssystemen BOPLAN (Moorsele) en biotechnologiebedrijf Biobest Group (Westerlo) de prestigieuze exportprijs uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Met deze award plaatst Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten voor het voetlicht. Beide bedrijven ontvingen steun van VLAIO voor hun innovaties. Proficiat!

Boplan wint categorie 'Bedrijven met maximaal 49 medewerkers'

Boplan ontwikkelt industriële beveiligingssystemen. In 2017 draaiden de 33 voltijdequivalenten een omzet uit export van 12.088.373 euro, waarvan 23% in niet-EU-landen. Het West-Vlaamse bedrijf is vandaag actief in 58 exportlanden.

Boplan heeft VLAIO-steun gekregen voor haar innovaties, voor groei en voor strategische transformatie.

 

Biobest wint categorie 'Bedrijven met meer dan 50 medewerkers'

Biobest Group zet al meer dan 30 jaar hommels en andere insecten in voor bestuiving en biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw. In 2017 haalde het met zijn 1009 voltijdequivalenten een omzet van 74.492.628 euro uit export. Ruim de helft (53%) daarvan komt uit niet-EU-landen.

Verder investeert het Kempense bedrijf sterk in onderzoek en ontwikkeling. Zo resulteerde de internationale samenwerking met academici en technologiestart-ups al in een aantal baanbrekende innovaties op het vlak van biologische ziektebestrijding.

Biobest volgt al enkele decennia de innovatieve ontwikkelingen aan universiteiten en hogescholen die door VLAIO worden gefinancierd, met name de innovatiemandaten en TETRA-trajecten. Sinds 2009 krijgt Biobest ook steun voor eigen O&O via een VLAIO-ontwikkelingsproject en -onderzoeksproject. Ook is het bedrijf lid van de logistieke speerpuntcluster VIL