Krijg korting voor het beschermen van jouw intellectuele eigendom

Publicatiedatum
Via het Europese kmo-fonds kan je ook dit jaar als kleine en middelgrote onderneming een subsidie krijgen om jouw intellectuele eigendom (IE) te beschermen. Deze IE-vouchers kan je aanvragen tot 8 december 2023, of tot uitputting van de middelen. 

Vraag steun via het SME Fund tot 8 december 2023

Je kan via het Europese SME Fund IE-vouchers verkrijgen ter ondersteuning van de bescherming van jouw intellectuele eigendom. Deze IE-vouchers kunnen aangevraagd worden tot 8 december 2023, of tot uitputting van de middelen. 

Drie soorten vouchers

1. Merken, tekeningen & modellen: bespaar tot 75% op regionale, EU en internationale registraties

  • Terugbetaling van 75% van de taksen die door het regionale en/of Europese bureau voor intellectuele eigendom in rekening worden gebracht voor de registratie van merken en modellen in de Benelux of in de EU. Bescherming in België apart is niet mogelijk, merk- en modelbescherming geldt steeds voor de hele Benelux. De bevoegde instantie is het regionale Benelux-Bureau voor intellectuele eigendom (BOIP);
  • Terugbetaling van 50% van de taksen die door het WIPO (Wereldorganisatie voor intellectuele eigendom) in rekening worden gebracht voor het verkrijgen van internationale bescherming van merken en modellen.

2. Octrooien: bespaar 75% op nationale en Europese octrooien

  • Terugbetaling van 75% van de taksen van een onderzoek naar de stand van de techniek uitgevoerd door een nationaal IE-bureau van een EU-lidstaat;
  • Terugbetaling van 75% van de kosten voorafgaand aan de verlening van een octrooi (indiening, zoekopdrachten en onderzoek) en de taksen voor de verlening en publicatie met het oog op nationale bescherming in een EU-lidstaat;
  • Terugbetaling van 75% van de kosten voor de indiening en onderzoekopdrachten ivm Europese octrooien die worden aangevraagd bij het Europees Octrooibureau. 

3. Plantenrassen: bespaar 50% op online EU aanvragen. 

Terugbetaling van 50% van de taksen voor het online indienen van aanvragen voor bescherming op het EU-niveau via het Communautair Bureau voor Plantenrassen (CPVO). 

Alle info en aanvragen via de website van het SME Fund.

 

Meer info over bescherming van jouw intellectuele eigendom?

Hoe bescherm je best jouw onderneming en jouw product?

Vragen of nood aan advies op maat van jouw ondernemen? Neem contact op met bedrijfsadviseurs en IE-experten annemie.hautekiet@vlaio.be of jarn.baele@vlaio.be

Kom naar een (online) IE-zitdag

Heb je concrete vragen rond intellectuele eigendom met betrekking tot jouw idee of ontwikkeling? Bespreek ze met een expert in de materie op de zitdagen IE! 

Ontdek het programma en schrijf je in.

 

Delen: