Kick-off City of Things

Publicatiedatum
Op 20 februari gingen lokale besturen op zoek naar inspiratie en samenwerkingsverbanden om hun steden of gemeenten ‘slimmer’ te maken.

4 miljoen euro voor smart cities

In november werd de oproep City of Things gelanceerd om lokale besturen aan te zetten hun stad of gemeente ‘slim’ te maken. Er werd 4 miljoen euro vrijgemaakt om Vlaamse steden en gemeenten te helpen uitzoeken wat Smart City of Internet of Things voor hen kan betekenen. De steun kan dus gebruikt worden voor de voorbereiding van een aanbesteding en/of een implementatie van dergelijke technologieën. 

infosessie smart cities

114 aangemelde ideeën

Eind januari liep de 1ste fase van de indiening af. Tot dan konden ideeën aangemeld worden. Dat er veel interesse is voor het Smart City-gebeuren werd snel duidelijk, met 114 aangemelde ideeën. Om de neuzen in dezelfde richting te krijgen en samenwerking tussen de aanmelders te stimuleren werd op 20 februari een kick-off georganiseerd. De aanwezigen kregen er individuele feedback op hun ideeën en meer informatie over de 2de fase. Maar tegelijkertijd was het event ook dé ideale gelegenheid om kennis te maken met anderen en om samenwerkingsverbanden te smeden. 

Het werd een boeiende namiddag waaruit ongetwijfeld interessante projecten tot stand zullen komen.

Meer informatie over de oproep City of Things kan je hier vinden op de VLAIO-website