Jouw onderneming in the City of Things

Publicatiedatum
Hoe verandert het Internet of Things onze steden? En welke rol kan jouw bedrijf hierin spelen? Kom meer te weten op onze middagsessie op 2 mei.

Hoe leg je Internet of Things (afgekort IoT) makkelijk uit? 

Je stopt sensoren en connectiviteit in voorwerpen of toestellen en genereert daarmee data. Dankzij deze data kan je het gebruik van je product analyseren en verbeteren. Je maakt je product dus ‘intelligent’, en in ruil daarvoor krijg je inzicht in het gebruik ervan. Dit is nuttig voor bedrijven en marketeers in bedrijven. Zij kunnen op basis van data inspelen op verwachtingen van hun klanten (een lege koelkast, een auto die in panne staat, een machine die onderhoud nodig heeft).

En welke toepassingen in steden?

Maar ook in steden zijn er interessante toepassingen te bedenken: de luchtkwaliteit meten, de wagen- en voetgangersstromen monitoren, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in real time in kaart brengen. Wie al die informatie combineert, kan meteen ook nieuwe diensten aanleveren. Dat is wat men onder Smart Cities of Slimme Steden verstaat. En zoals je hier kan lezen, voorziet de Vlaamse overheid 4 miljoen euro om alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans te smart city-toepassingen te ontwikkelen.

Ambitie: Grootste Europese proeftuin 

Samen met de stad Antwerpen richt Imec (de grootste onderzoeksinstelling van het land) momenteel een ‘Smart Zone’ in met de laatste nieuwe communicatie- en sensortechnologie. In deze zone kan je samen met de gebruikers technologie uittesten. Het is dus zowel een technologische proeftuin als een living lab van gebruikers. De ambitie? Om het Antwerpse Living Lab te doen uitgroeien tot de grootste Europese proeftuin voor Internet of Things toepassingen. 

Kom meer te weten tijdens middagsessie op 2 mei

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Internet of Things technologie? Wil je weten wat er schuilgaat achter termen zoals Lora, Sigfox, RFID,… En hoeveel kosten Internet of Things toepassingen? En wat met de veiligheid? Kortom, wil je weten of deze trend iets voor jouw onderneming kan betekenen?

Kom dan naar onze middagsessie ‘Jouw onderneming in City of Things’ in Kontich. Tijdens een broodjeslunch geeft Nik Van den Wijngaert van Imec je een introductie in de wereld van City of Things. Inschrijven doe je hier!

Delen: