Jonas Goossens van Roltex wint De Ondernemersaward 2021 in Aalst

Publicatiedatum
Broeikas heeft zijn jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Jonas Goossens van Roltex. Jonas Goossens kon de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgt een jaar lang het label ‘Ondernemer van het jaar’. Niemand minder dan Steven Van Herreweghe en Sara Van Boxstael modereerden het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst, dit keer in een online jasje gegoten.

10de editie Ondernemersaward van Broeikas

Voor de tiende keer op rij werd de jaarlijkse Ondernemersaward georganiseerd door Broeikas, een samenwerking tussen HOGENT, Odisee en Stad Aalst. Vanuit het kunstencentrum Netwerk werd deze editie online gestreamd. Naast de presentatoren en organisatoren waren ter plaatse enkel de ondernemers aanwezig die het tot de top 3 hadden geschopt. Honderden ‘toeschouwers’ volgden het spektakel live voor het scherm. Overgoten met een sfeervolle portie ruimte, thema van deze editie, konden ze met hun stem mee beslissen welke ondernemer als winnaar zou ‘landen’.

Winnaar

Maar liefst zeventien geëngageerde ondernemers dingen dit jaar mee naar de award en delen met plezier hun kennis en ervaring met de jonge generatie. Naast Dean Janssens van James Bar en Savage Club behoorden Siegert Dierickx en Philippe Vlaemminck van MultiMinds tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

Het publiek koos uit de top 3 Jonas Goossens als winnaar van De Ondernemersaward 2021. Hij treedt sinds drie jaar op de voorgrond bij Roltex, fabrikant van dienbladen en onbreekbare glazen. Hij vond er ingang als consultant, en zorgt nu als mede-eigenaar voor de modernisering van de onderneming. Hij draagt daarbij naast design en innovatie ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Burgemeester Christoph d’Haese overhandigde met gepast enthousiasme de award.

Dit is een geweldige opsteker na een enorm moeilijk jaar waar het hele team elke dag heeft geknokt voor de toekomst van Roltex. Ik wil onze studenten bedanken dat ze Roltex hebben genomineerd, want zonder hen had ik hier niet gestaan!

Jonas Goossens
mede-eigenaar Roltex

Award voor Prille Klimmer gaat naar Crowdselling

Naast De Ondernemersaward werd ook de award van Prille Klimmer uitgereikt aan Lukas Van Orshoven, het brein achter het succesverhaal Crowdselling. Gedreven vanuit een verleden actief in de jeugdbeweging, helpt deze jonge twintiger uit Aalst met zijn online fundraisingplatform nu al meer dan 800 verenigingen en scholen aan extra inkomsten. Lukas is de ideale prille klimmer en rolmodel in jong ondernemerschap bij wie passie zijn grootste motivator is. Fier nam hij de award in ontvangst, met een persoonlijke boodschap erbij van niemand minder dan Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw.

 

Wat is Broeikas?

Broeikas is ervan overtuigd dat de Stad Aalst een broedplaats is voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. Sinds de start tien jaar geleden werkten al meer dan vijfduizend studenten Bedrijfsmanagement van HOGENT en Odisee, en om en bij de 250 ondernemers mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Voor meer informatie kan je terecht op www.broeikas.be.

 

Delen: