Impact op ondernemerschap essentieel bij aankoop en transformatie handelspand of bedrijfsruimte

Publicatiedatum
VLAIO steunt gemeenten die leegstaande of vrijkomende handelspanden of bedrijfsruimten aankopen en/of transformeren. De jury merkt dat projectaanvragen vaak te summier gekaderd worden binnen de lokale visie op handelskernversterking en ondernemerschap. Vergeet dit zeker niet in jouw toekomstig voorstel.

Welke impact heeft het vastgoedproject op het lokaal ondernemerschap? Een goede beoordeling van jouw projectvoorstel start daar voor de jury. Geef in het projectvoorstel van jouw stad of gemeente dus duidelijk de lokale visie weer.

Je schrijft die visie niet noodzakelijk helemaal uit in de motivatienota van de aanvraag zelf, al kan het uiteraard wel. De lokale visie kan in ruimtelijke uitvoeringsplannen, strategische commerciële plannen of elders al omschreven zijn. Verwijs in je aanvraag naar visiedocumenten op de gemeentewebsite. Of laad deze documenten als bijlage op bij de aanvraag.

Dien jouw voorstel ten laatste op 1 december 2022 in

VLAIO ondersteunt kernversterking in steden en gemeenten met middelen uit het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’. De subsidie voor de aankoop en transformatie van leegstaande of vrijkomende handelspanden en bedrijfsruimten is daar een onderdeel van. Nog tot 1 december 2022 kan je een aanvraag in deze oproep indienen. Een vraag over deze steun? Contacteer dan handelskernversterking@vlaio.be.

Delen: