Hun idee kreeg een boost dankzij innovatieve starterssteun

Publicatiedatum
Ambitieuze starters Innervate en Co-Laden kregen via één van de VLAIO-partners UNIZO innovatieve starterssteun waarmee ze hun innovatie vorm gaven. Zij vertellen wat deze steun voor hun start-up betekend heeft. Ook een pionier in je sector met een innovatief idee? Je kan innovatieve starterssteun aanvragen tot en met 28 februari.

Co-Laden ontwikkelt gevellaadpaal 

Ook Co-Laden getuigt over hoe innovatieve starterssteun hun ambitieuze start-up de nodige boost gaf. Ze ontwikkelen een oplossing voor een laadpaal die het voetpad overbrugt en aan de gevel geplaatst wordt. Ook creëren ze een deelplatform waardoor een niet-privatiseerbare parkeerplek in de stad kan gereserveerd worden. Hierdoor krijgen eigenaars van elektrische voertuigen laadzekerheid. 

Aan het woord in onderstaand filmpje is zaakvoerder Rudy Bonten:

Innervate creëert soepele, rekbare elektronica

Traditionele stijve kabels zijn niet geschikt voor de bewegende delen van robots en kunnen de bewegingsvrijheid van de machine drastisch belemmeren. Innervate ontwikkelt dunne en rubberen kabels die wél meebewegen met het systeem. De innovatieve starterssteun van VLAIO gaf deze tech start-up een belangrijk duwtje in de rug. Hierdoor kunnen complexere robots met meer sensoren en meer bewegingsvrijheid gebouwd worden.

Aan het woord in onderstaand filmpje is zaakvoerder Steven Nagels:

 

Ben jij ook pionier in je sector én op zoek naar ondersteuning?

Een nieuwe oproep innovatieve starterssteun staat nu open! Innovatieve starterssteun richt zich tot starters die niet ouder zijn dan 2 jaar en die een pioniersrol in hun sector vervullen. De steun bestaat uit een vast subsidiebedrag van € 50 000, aangevuld met begeleiding door een VLAIO-partner en/of een VLAIO-bedrijfsadviseur.

Indienen kan tot 28/02 via vlaio.be/innovatieve-starterssteun.
 

 

Delen: