Het terugbetaalbaar voorschot voor evenementen kan je nu aanvragen

Publicatiedatum
De coronacrisis zorgt voor grote onzekerheid bij de evenementensector. De Vlaamse overheid voorziet een terugbetaalbaar voorschot voor organisatoren, dat werkkapitaal creëert om nieuwe evenementen voor te bereiden en op te zetten vanaf najaar 2020.

Herbekijk ook onze virtuele infosessie van 16 september 2020.
lege stoeltjes

60 % van de kosten

Het terugbetaalbaar voorschot bedraagt 60% van de totale kost van het evenement en is beperkt tot de niet recupereerbare kosten en onvermijdbare facturen - minimaal € 25.000 euro en maximaal € 800.000.

De verplichting tot terugbetaling vervalt indien het event niet mag doorgaan omwille van een beslissing van de nationale veiligheidsraad, of de Vlaamse overheid of een provinciale of regionale lockdown, die evenementen verbiedt in het kader van de maatregelen naar aanleiding van Covid-19. Dan kan de steunaanvrager de steun definitief krijgen, beperkt tot de niet recupereerbare kosten en onvermijdbare facturen. Het bedrijfseconomische risico wordt niet afgedekt: als het evenement verlieslatend was, moet de steun terugbetaald worden. 

Twee oproepen

Er komt een eerste oproep in september voor events tot 31/12/2020. De uiterste indieningsdatum van deze oproep zal begin oktober 2020 liggen.

Een tweede oproep voor events die in 2021 plaatsvinden zal georganiseerd worden met een uiterste indieningsdatum begin november 2020.

Aanvragen vanaf 7 september mogelijk

Aanvragen is vanaf nu mogelijk via de roze knop op www.vlaio.be/voorschotevenementen.

Meer weten? Infosessie van 16 september

VLAIO organiseerde op 16 september een webinar over deze nieuwe steun, dat je hier kan herbekijken: