Herinnering: Dien nog tot 15/09 de ideefiche voor de oproep City of Things in

Publicatiedatum
In juni lanceerde VLAIO de 4e oproep City of Things voor steden en gemeenten. Fase 1, de ideefase, wordt afgerond op 15 september. Er is dus nog even tijd om mee op de kar te springen!

4e oproep City of Things

Samen met de lancering hebben we in juni ook de aftrap gegeven van ons co-creatietraject. We organiseerden een info- en inspiratiesessie met heel wat deelnemers. Alle presentaties en opnames van deze sessies, kan je nog steeds bekijken op onze webpagina’s. Daar vind je trouwens ook alle relevante documenten met betrekking tot de oproep. Zo ook de ideefiche die we voor 15/9/2021, 12u in onze mailbox cityofthings@vlaio.be willen ontvangen.

Hou in je achterhoofd dat door de aanhoudende economische gevolgen van de corona-pandemie de focus van deze oproep in de 1e plaats ligt op smart economy. Dat wil echter niet zeggen dat je geen ideefiche mag indienen binnen één van de andere smart city domeinen.

Inspiratie nodig?

Op onze webpagina’s, bij ‘Projecten’, kan je zien welke projecten we de voorbije jaren allemaal gesteund hebben. In de ‘Praktijkenbank’ van VVSG staan tientallen goede voorbeelden én vaak ook tips & tricks van de projectpartners.

Hou ook hiermee rekening

Als je een ideefiche indient, moet je het idee van jouw stad of gemeente ook pitchen. We hebben daarvoor 2 dagen voorzien, nl. 21 en 23 september. We wachten de deadline van 15 september af om te beslissen of we slechts 1 of allebei de dagen nodig hebben om te pitchen. De pitches zijn niet enkel nuttig voor de jury om achteraf feedback te formuleren op de ideeën, je krijgt ook een goed beeld van waar jouw collega’s uit andere lokale besturen mee bezig zijn. Misschien zie je onmiddellijk mogelijkheden om samen te werken.

Samenwerking wordt niet alleen warm aanbevolen, het is ook verplicht. De uiteindelijke aanvraag van jouw partnerschap moet uiterlijk 6 december 2021, om 12u ingediend worden. In de 2e fase, de aanvraagfase, kan je beroep doen op partners van VLAIO voor de nodige ondersteuning.

Delen: