Help, mijn zaak is niet meer bereikbaar!

Publicatiedatum
Het zal je als ondernemer maar overkomen: je klanten kunnen je zaak niet meer vlot bereiken! De Vlaamse Kredietbemiddelaar biedt ondersteuning.

Het verhaal van Dirk en Annick 

De Vlaamse Kredietbemiddelaar had onlangs een ontluisterend gesprek met ondernemers Dirk De Vriendt en Annick Lacayse die hun bloeiende handelszaak moesten stopzetten door een nieuw mobiliteitsplan. Met zware gevolgen. Het interview kan je hier lezen. 

Dirk De Vriendt en Annick Lacayse

Wegeniswerken voor jouw zaak?!

Het zal je als ondernemer maar overkomen: Je straat wordt open gebroken voor wegeniswerken en een jaar later ligt ze nog altijd open. Of het gemeentebestuur schrapt radicaal de parkeerplaatsen in je straat. Of zorgt er voor dat de omgeving verkeersvrij wordt.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen is zich bewust van de ernst van dit probleem. 

Vorig jaar werden alvast twee speciale premies ingevoerd:

  1. Een onderneming die ernstig gehinderd wordt door werken en binnen een afgebakende groep valt, kan een hinderpremie krijgen.
  2. Is de hinder dusdanig groot dat de ondernemer zijn zaak tijdelijk moet sluiten? Dan kan een sluitingspremie aangevraagd worden. 

Maar wat bij financieringsproblemen?

Ondernemingen die gezond zijn maar die door tijdelijke externe oorzaken in ademnood komen, verdienen ondersteuning. Voor ondernemers met financieringsproblemen kan de hulp ingeroepen worden van de Vlaamse Kredietbemiddelaar