Goede voornemens: je skills boosten in 2021!

Publicatiedatum
Enkele weken terug hebben we (eerlijk gezegd met veel plezier) afscheid genomen van 2020. 2021 is een jaar van veel hoop. Hoop op een vaccin, hoop om het virus achter ons te laten én hoop om opnieuw samen met elkaar te kunnen genieten.

Maar misschien hoop je ook op een nieuwe start voor je bedrijf?

Vertaal die hoop in succes door een opleiding te volgen! Want met een opleiding sta je sterker in je schoenen als je je bedrijf komend jaar naar een hoger niveau wil tillen. Start met binge-leren met meer dan 268 gratis opleidingen van VDAB!
VDAB promotie voor online opleidingen

Record: In 2020 bijna 73.000 cursisten

De tendens van online leren was in 2019 al ingezet met een hoog aantal van 49.882 unieke cursisten, maar door de coronacrisis kreeg deze dienstverlening een ongeziene boost! Niet alleen tijdelijk werklozen, maar ook werknemers én werkgevers verkenden het aanbod aan digitale cursussen. Hoewel het aantal in 2019 al hoog lag, met 49.882 unieke cursisten, steeg het aantal in 2020 naar 72.705. Dat is een stijging van bijna 46% op één jaar tijd! 

Wim Adriaens
Opleiding is essentieel om vlot de brug te kunnen slaan van de ene job naar de andere, of van de ene sector naar de andere. Het is een investering in jezelf en je loopbaan, die vroeg of laat zeker loont. Met VDAB willen we verder inzetten op deze positieve trend en ieder jaar een ruimer aanbod bieden, van onszelf maar ook van partners.
Wim Adriaens
gedelegeerd bestuurder VDAB

€ 4 miljoen voor ruimer aanbod

Maar de stijging is niet louter toe te schrijven aan de gevolgen van de coronacrisis. Er werd ook sterk in geïnvesteerd. In mei 2020 werd door de Vlaamse Regering dan ook € 4 miljoen extra voorzien voor een uitbreiding van het aanbod en een optimalisering van het online leerplatform van VDAB. Met dat budget startte VDAB met een uitbreiding van het aanbod en werden bestaande opleidingen vernieuwd.

We willen in 2021 iedereen aan het leren krijgen. Online opleidingen zijn de meest laagdrempelige manier om dat te doen. We moeten deze trend samen met VDAB ook na de coronacrisis aanhouden om onze arbeidsmarkt, werknemers en werkzoekenden meer schokbestendig te maken.
Hilde Crevits
Hilde Crevits
Vlaams minister van Economie en Innovatie
 

Een kleine greep uit het ruime aanbod:

Industrie 4.0 
Ongetwijfeld hoorde je wel eens van augmented reality, artificial intelligence of big data. Maar weet je ook echt wat deze technologieën betekenen? Ontdek het in deze gloednieuwe online cursus.

Office 365 - vernieuwd aanbod
Zowat elk bedrijf werkt met word, excel of powerpoint. Daarom kregen alle online cursussen in het Office 365-pakket van VDAB een update. Deze opleiding is interessant voor wie al met Office werkt, maar er nog meer wil uithalen of voor wie vandaag nog niet vertrouwd is met de software van Office 365.

 

Ook voor jou zit er wat tussen

In totaal gaat het om 36 nieuwe cursussen met 176 modules waaronder bijvoorbeeld cursussen rond0 logistiek, zelfzeker solliciteren in het Frans en industrie 4.0 waarbij je in behapbare taal kennis maakt met begrippen zoals big data, virtual reality, cybersecurity, enzovoort. Maar ook cursussen 21e eeuwse vaardigheden, informatieveiligheid, google spreadsheets of kostprijsberekening van hout. 

Er is dus voor ieder wat wils. De cursussen zijn gratis, je volgt ze op je eigen tempo en waar en wanneer je maar wil. Bovendien heb je bij een groot aantal cursussen de mogelijkheid om de hulp in te schakelen van een online coach.

Start ook met binge-leren

Het online opleidingsaanbod van VDAB bestaat nu in totaal uit meer dan 268 cursussen die zowel werkzoekenden als werknemers gratis kunnen volgen. De meest populaire opleiding blijft een initiatie in boekhouden. 6091 cursisten volgden deze online module. Ook opleidingen Frans, excel en solliciteren doen het goed. 

Ontdek het volledige aanbod aan gratis online opleidingen op vdab.be/onlineleren

 

VLAIO gidst je naar de juiste coaching, advies en begeleiding

De coronacrisis hakt er stevig in bij een groot deel van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen. Maar als ondernemer blijf je niet stilzitten. Misschien is dit het moment om op zoek te gaan naar coaching, advies of begeleiding op maat? Of wil je liever afstemmen binnen een netwerk?

In de VLAIO-databank 'coaching, advies & begeleiding' vind je individuele of groepstrajecten voor ondernemers die starten, groeien, innoveren of professionaliseren. Maak er gebruik van!