Gezocht: Kan jouw bedrijf PBM en/of medische apparatuur produceren?

Publicatiedatum
We willen op Europees niveau een overzicht krijgen van bedrijven die PBM en/of medische apparatuur kunnen produceren. Meld snel jouw bedrijf aan, dit kan tot en met zondag 29 maart 2020.
medische handschoenen

Europa zoekt persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

De coronacrisis beperkt zich niet tot België maar is een globaal probleem. Dit schept voor alle betrokken landen grote uitdagingen die op korte termijn moeten aangepakt worden. Eén belangrijke uitdaging is de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en medische toestellen bij te houden.

De EU-lidstaten willen de krachten bundelen om dit probleem samen aan te pakken. De Europese Commissie wil op zeer korte termijn een overzicht krijgen van alle bedrijven actief in de productie van PBM en medische apparatuur. Ze zijn ook op zoek naar ondernemingen die nu nog niet actief zijn in deze sector maar op korte termijn een productielijn kunnen opstarten om hierbij te helpen.
 
Concreet gaat het over deze producten:

  • Bescherming: mondmaskers & zuurstof, andere beschermingsmiddelen, ontsmettingsmiddelen, sterilisatietoestellen
  • Diagnose: testinfrastructuur, testen, reagentia
  • Behandeling: zuurstofmaskers, flowmeters, neusbrillen

Kan jouw bedrijf helpen? Deadline: 29 maart

Indien jouw bedrijf hierbij kan helpen, zouden wij graag je gegevens ontvangen en in het bijzonder weten welke PBM en/of medische apparatuur je kan produceren, op welke termijn en in welke hoeveelheid. Geef je gegevens door via dit formulier tot en met zondag 29 maart 2020.