Gezocht: experten met creatieve ideeën om handelskernen nieuw leven in te blazen

Publicatiedatum
De coronacrisis heeft gezorgd voor een hogere leegstand van handelspanden. Daarom wil VLAIO een expertenteam, de ‘profploeg’, samenstellen om terug dynamiek te brengen in handelskernen.

Iets voor jou? Informeer je vrijblijvend tijdens een online sessie op 11 mei!
vrouw voor etalage van haar kledingwinkel

Een 'SOS Piet' voor handelskernen

De coronacrisis heeft gezorgd voor een hogere leegstand van handelspanden. Daarom wil VLAIO een expertenteam, de zogenaamde ‘profploeg’, samenstellen om steden en gemeenten op weg te helpen terug dynamiek te brengen in hun kernen en hun beleid rond ‘bedrijvige kernen’ verder op de rails te zetten. Een beleid ‘bedrijvige kernen’ is niet te verengen tot het kleinhandelsbeleid maar gaat het ook om verwevenheid van bedrijfsactiviteiten, om horecabeleving, cultuur en entertainment als bron van leefbaarheid en sociale cohesie

De werking van deze profploeg zal allesbehalve traditioneel zijn! Geen uitgebreide studie vanop afstand, maar experten die rondlopen in gemeente- of stadskernen en concrete acties voorstellen. De profploeg zal vernieuwend advies geven over onder andere verborgen parels met potentieel, innovatieve winkelconcepten en het aantrekken van ondernemingen. Ook bij het parkeerbeleid of bij het inzetten van sociale media om handelskernen te promoten, kan hulp gegeven worden. De profploeg weet raad met elke vraag van steden en gemeenten inzake hun beleid bedrijvige kernen, een ‘SOS Piet’ voor handelskernen.

Wie zoeken we?

Heb jij creatieve ideeën voor steden en gemeenten om hun aanpak om te gooien en de handelskernen opnieuw bruisend te maken? Heb je een specifiek expertisedomein waar steden en gemeenten van kunnen gebruik maken in hun beleid voor het realiseren van ‘bedrijvige kernen’? Dan ben jij de expert die we zoeken.

Zowel bureaus als zelfstandigen kunnen zich kandidaat stellen binnen een consortium. Voor de samenstelling van de profploeg zoeken we expertise in retail, events, social media, vastgoed, mobiliteit, (retail)data, procesbegeleiding, ruimtelijke planning,  .....Kortweg: alle experten die een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van bedrijvige kernen. Vooral een vernieuwende aanpak en haalbare ideeën zijn belangrijk.

Informeer je op 11 mei

Wil je deel uitmaken van de profploeg? Schrijf je vrijblijvend in voor het informatie- en kennismakingsmoment op 11 mei om 10.00 u. En beslis daarna of je samen met andere experten wil inschrijven voor de selectieprocedure.