Gezocht: Duurzaamheidsadviseur bij EEN

Publicatiedatum
Heb jij een grote interesse in duurzaamheid en volg je de recente evoluties in het bredere duurzaamheidslandschap op de voet? Dan is deze job bij team Enterprise Europe Network Vlaanderen op je lijf geschreven!

Graag meer info? Op 26 september organiseren we van 9.30 tot 10.30 u een infomoment. Solliciteren kan tot en met 30 september 2022.

Wie zoeken we?

  • Heb jij een grote interesse in duurzaamheid en blijf jij graag op de hoogte van recente evoluties in het bredere duurzaamheidslandschap (zowel regelgevend als in het bedrijfsleven)?
  • Gedij je goed in een Europese werkomgeving die zowel klantgericht als projectmatig is?
  • Ben jij een teamspeler die ook kmo-gericht is?
  • Heb jij een hands-on mentaliteit en een “can-do” mentaliteit?
  • En ben je in het bezit van een masterdiploma of een ander diploma dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid?

Super, dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie in het kort

Als Duurzaamheidsadviseur ben je betrokken bij het leveren van diensten gerelateerd aan Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Denk aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, het Europees Beleid en het Vlaams Beleid. Je rol zal zeer gevarieerd zijn en zal bestaan uit het werken in een ondersteunend en dynamisch team.

Het scala aan klanten (kmo's) en de projecten met stakeholders (binnen de EU & in Vlaanderen) waar je aan gaat werken, biedt continue uitdagingen en een constant wisselende werkdruk. Je hebt regelmatig contact met klanten/stakeholders in Vlaanderen en in de Europese Unie. Je werkt aan duurzaamheidsgerelateerde uitdagingen en kansen, van strategie tot implementatie. Je krijgt de kans om mee vorm te geven aan de duurzaamheidsagenda van kansrijke kmo-bedrijven met internationale groeiambities. Je bent de poortwachter van de duurzaamheidsstrategie die het team van Enterprise Europe Network Vlaanderen ontwikkelt in het kader van zijn mandaat met de Europese Commissie. Je adviseert dus ook het hele E.E.N. team in de duurzaamheidsaspecten van hun eigen activiteiten.

 

Ontdek deze vacature en stel je vragen tijdens het infomoment

Op 26 september organiseren we van 9.30 tot 10.30 een infomoment. Heb jij specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure?

Schrijf je hier in!

 

Wat bieden we?

  • Je wordt aangeworven in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van adjunct van de directeur (rang A1, salarisschaal A111 (bij 0 jaar anciënniteit)).
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je kan meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken of van eender welke plek waar je een goede verbinding hebt. We werken volgens het activity based principe, d.w.z. dat activiteiten worden uitgevoerd op de locatie die daar best geschikt voor is, waarbij de aard van de taken een rol speelt, alsook de persoonlijke voorkeuren en ook de afspraken die binnen het team gemaakt worden.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Wat doet EEN?

Het Enterprise Europe Network is een initiatief van de Europese Commissie (DG Grow) dat Europese kmo’s ondersteunt en adviseert. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de Europese regio's. Ze zijn uitstekend geplaatst voor het verlenen van informatie over Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten. 

Voor België is Enterprise Europe Network vertegenwoordigd in Vlaanderen door Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en Flanders Investment & Trade (FIT).

Bezoek hier de website van Enterprise Europe Network Vlaanderen.

 

Blijf op de hoogte van vacatures bij VLAIO

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

Ook vind je steeds alle openstaande vacatures op vlaio.be/vacatures.