Gezocht: dienstverleners die kmo’s begeleiden bij cybersecurity

Publicatiedatum
VLAIO zoekt kleine en grote, gespecialiseerde en generieke dienstverleners die begeleidingstrajecten rond cybersecurity kunnen aanbieden aan Vlaamse kmo's. Interesse? Stel al je vragen tijdens de online infosessie op 27 mei. Uiterste indiendatum op 17 juni.
toetsenbord

Waarom deze oproep?

In een wereld die steeds verder digitaliseert, is cybersecurity van levensbelang. De gevallen van cybercriminaliteit stijgen exponentieel gaande van identiteitsdiefstal, over ransomeware tot economische spionage. Jammer genoeg is niet elke kmo zich bewust van het gevaar of voldoende beschermd. VLAIO zal daarom bedrijven sensibiliseren en informeren over cybersecurity. Maar daar blijft het niet bij. We zullen hen ook ondersteunen.

Wie zoeken we?

Om Vlaamse kmo’s op maat te adviseren en te begeleiden, zoeken we dienstverleners die thuis zijn in deze materie. We willen een mix van kleine en grote, gespecialiseerde en generieke dienstverleners die begeleidingstrajecten kunnen aanbieden.

Stel je kandidaat

Voel jij je aangesproken? Ben je een dienstverlener die de meest recente tools en methodieken toepast inzake cybersecurity? Stel je dan kandidaat.

VLAIO heeft hiervoor een overheidsopdracht gelanceerd. Meer info vind je via ted.europa.eu ‘Aanduiding van dienstverleners voor verbetertrajecten rond cybersecurity bij Vlaamse kmo’s' (ref.VLAIO-2020-04). Zowel grote als kleine dienstenleveranciers komen in aanmerking. Zoals gezegd willen we graag een goede mix. Uiterste indiendatum is 17 juni 2020.

Online infosessie op 27 mei

Heb je vragen of wil je graag een mondelinge toelichting? Dat kan digitaal op 27 mei om 10.00 u. Schrijf je hier in voor deze sessie. Je krijgt van onze een Teams-link doorgestuurd waarmee je kan deelnemen. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht. 

 

Vlaams beleidsplan cybersecurity? Blijf op de hoogte!

In een wereld die steeds verder digitaliseert, is cybersecurity van levensbelang. De gevallen van cybercriminaliteit stijgen exponentieel en we hebben nood aan een strategie. De Vlaamse Regering start met het Vlaams beleidsplan cybersecurity: een jaarlijkse investering van 20 miljoen euro gericht op onderzoek, implementatie en opleiding.

VLAIO en het VLAIO Netwerk zetten zich in om bedrijven te sensibiliseren en informeren over cybersecurity. Ook ondersteunen we bedrijven bij de specifieke implementatie van cybersecurity. Over dit topic zal dan ook vaak nieuws, inspiratie, events en tips verschijnen. Abonneer je hier op onze VLAIO nieuwsbrief en blijf op de hoogte.