Gemeente Laarne sluit aan op e-loketondernemers.be

Publicatiedatum
Vanaf nu kunnen ondernemers uit Laarne via e-loketondernemers.be van VLAIO vergunningen en steunmaatregelen van de gemeente Laarne aanvragen.

Digitale aanvraag 

Ondernemers kunnen vanaf nu de volgende producten van de gemeente Laarne aanvragen:

  • Horecavergunning 
  • Terrasvergunning 
  • Standplaats wekelijkse openbare markt 
  • Ambulante handel buiten openbare markt 
  • Made in Laarne 
  • Deelname Laarnse cadeaubon 

In de komende maanden zal Laarne het digitaal aanbod voor ondernemers op e-loketondernemers.be verder uitbreiden en de aanvraagflow optimaliseren. 

Wat is e-loketondernemers.be?  

E-loketondernemers.be, een initiatief van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), is een overkoepelend online platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, … over Vlaamse en lokale overheden heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Je vindt er ook de publieke gegevens van jouw onderneming terug en kan jouw e-Box Enterprise raadplegen. 

Digitaal ondernemen 

Met dit initiatief zet VLAIO volop in op digitaal ondernemen. Het e-loket beperkt de administratieve lasten en neemt drempels in de interactie tussen ondernemers met de Vlaamse overheid en lokale besturen weg. Het platform wordt bovendien nog volop verder ontwikkeld en beoogt om zo goed mogelijk in te spelen op de noden en behoeften van de ondernemer. 

 

Hoe werkt e-loketondernemers.be?  

  • Ben je als zaakvoerder of bestuurder gekend in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)? Dan kan je onmiddellijk eenvoudig en veilig aanmelden via Itsme, eID of andere digitale sleutels.
  • Wil je dat een boekhouder, personeelslid of andere derde aanvragen kan indienen en/of opvolgen in naam van jouw onderneming(en)? Dan moet je hen eerst gebruikersrechten toekennen in naam van je onderneming.  

Eens aangemeld kan je het aanbod raadplegen en een aanvraag starten. Je wordt op een transparante en uniforme manier doorverwezen naar de aanvraagprocedure van de deelnemende partner. De partner blijft verantwoordelijk voor de verwerking van de dossiers. E-loketondernemers.be wordt steeds verder aangevuld met nieuwe producten en streeft ernaar om in één overzicht de status van al jouw aangevraagde dossier weer te geven. 

 

Delen: