Future Summits samen met vier speerpuntclusters

Publicatiedatum
Op 17 en 18 mei 2022 organiseert imec opnieuw het 2-daagse event Future Summits in Antwerpen. Op dit event verwelkomt imec een 2000 tal experten van over de hele wereld - gaande van industrie experten en bedrijfsleiders tot beleidsmakers, futuristen, technologie goeroes, ondernemers van start-ups tot scale-ups, analisten en investeerders. De vier sessies tijdens de Biz Fast Forward Dive worden samen met speerpuntclusters Flux50, Flanders FOOD, Flanders.healthTech en VIL georganiseerd.

Wat en voor wie? 

Kan technologie ons helpen om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul? Om ons immuun te maken voor overstromingen? Of iedereen een stressvrij leven te bezorgen? Future Summits is de ideale netwerkplaats voor de vernieuwers van de maatschappij van morgen, met inspirerende talks over de mogelijkheden van nano en digitale technologie voor baanbrekende innovaties. 

Imec werkt nauw samen met lokale partners uit de overheid en het bedrijfsleven. Die lokale partners tekenen ook present op Future Summits. Zo wordt tijdens de Biz Fast Forward op 18 mei samen met speerpuntclusters Flux50, Flanders FOOD, Flanders.healthTech en VIL getoond hoe gebruik van technologie een werkelijke enabler is met impact op bedrijven. 

Vier conferenties 

Het event wordt opgedeeld in 4 conferenties, op éénzelfde locatie: Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen:

  1. ITF Belgium (17 mei): biedt inspirerende lezingen door experten uit de industrie en imec-experts die de nano- en digitale technologieën achter baanbrekende innovaties verkennen.
  2. Forward Dive (18 mei - voormiddag): visionaire sprekers geven hun visie op de impact van technologie op de samenleving.
  3. Deeptech Dive (18 mei - voormiddag): duikt in de wereld van deep-tech start-ups en venturing, een sessie open voor corporate investeerders, VC's, institutionele investeerders, deep-tech start-ups en scale-ups.
  4. Biz Fast Forward Dive (18 mei - namiddag): vertegenwoordigers van imec bespreken samen met Vlaamse industrieverenigingen Flux50, Flanders FOOD, Flanders.healthTech en VIL de kansen van technologie voor bedrijven in energie, logistiek, voeding en gezondheid. 

Tijdens de vier conferenties is er de mogelijkheid om de interactieve demovloer te bezoeken met tal van baanbrekende interactieve technologie demo’s. 
De Vlaamse beursstand biedt een brede staalkaart van - voornamelijk publieke – onderzoeksprojecten, zoals Mobilidata, IoW Flanders, Vlaamse Sensor Data Space, VLOCA, etc. ook Smart Region Office zal hier onder andere aan bod komen.

Wil je meer info of je inschrijven voor dit event?