Flanders’ Care bekroond tot Europese referentiesite

Publicatiedatum
Flanders' Care is het beleidsoverschrijdende programma van de Vlaamse overheid (Departementen EWI, WVG en Buitenlandse Zaken) dat inzet op innoveren en ondernemen in zorg. Het programma is bekroond tot Europese 4-sterren referentiesite.
dochter brengt oma in rolstoel naar veld

Flanders' Care is het beleidsoverschrijdende programma van de Vlaamse overheid (Departementen EWI, WVG en Buitenlandse Zaken) dat inzet op innoveren en ondernemen in zorg.

Wat is een 'Reference Site'?

De Reference Site status wordt toegekend aan organisaties die sterk zijn in een geïntegreerde, op innovatie gebaseerde benadering van actief en gezond ouder worden. Zij brengen met succes alle relevante stakeholders samen op basis van het "Quadruple Helix" -model: vertegenwoordigers van de industrie, zorgorganisaties en overheidsinstanties, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld. Het zijn strategische samenwerkingen die leiden tot structurele en verregaande veranderingen. Als referentie voor “good policy & practice”  ondersteunen Reference Sites andere Europese regio’s bij de overdracht en opschaling van innovatie, met regionale, sociale en economische ontwikkeling als lange-termijn doelstelling.  

Maximum van 4 sterren voor Flanders' Care

Voor de Reference Site oproepen hanteert de Europese Commissie een sterren classificatiesysteem dat de voortgang en het niveau van innovatie, acceptatie, implementatie en schaalbaarheid weerspiegelt. Flanders’ Care werd na de 2e oproep in 2016 al met 2 sterren gewaardeerd. Na de 3e oproep, uit oktober 2019, ontving Flanders’ Care als enige Reference Site in Vlaanderen het maximum van 4 sterren en voldeed daarmee aan alle criteria. Deze waardering is een afspiegeling van de maturiteit van het Flanders’ Care ecosysteem. Proficiat aan het hele team !

De lijst van de 26 organisaties die naar aanleiding van deze verlengde 3e oproep, de Reference Site – status ontvingen, vind je hier.