4 slimme businessmodellen met IMPACT

Publicatiedatum
Met ‘Nieuw Industrieel beleid Zorgeconomie’ stimuleren we samenwerking tussen ondernemers, de zorgsector, de social profit en kennisinstellingen.

In 2013 lanceerde VLAIO de oproep ‘Nieuw Industrieel beleid Zorgeconomie’. De bedoeling was om de samenwerking te stimuleren tussen de ondernemingswereld, de zorg, de social profit en de kennissector. Lees meer in onze paper 'Slimme businessmodellen met IMPACT. Hoe ondernemers en zorg verbinden?'.

Vandaag liggen 4 blauwdrukken op tafel van 4 unieke samenwerkingsmodellen tussen de zorgsector en de industrie:

  • NPCC – Nutricion Platform for Chronic Care: evidence based een gepersonaliseerde totaaloplossing aanbieden op het vlak van voeding.
  • 2Zen – TOEgankelijk Zorg Economisch Netwerk: matchmaker tussen zorgvragers (mantelzorger en eindgebruiker) en –aanbieders. 
  • Mobiele Zorg: functionele, veilige en modulaire woonoplossingen in een samenwerkingsverband tussen zorg en ondersteuningsdiensten.
  • ILOZ – Integrale LijnsOverschrijdende Zorg: een one-stop-shop voor een efficiënte zorg-, gezondheids- en comfortdiensten in de thuisomgeving met als streefdoel te werken met 1 factuur.
IMPACT paper
Voor meer info download onze paper 'Slimme businessmodellen met IMPACT. Hoe ondernemers en zorg verbinden?'.