Femke Helon van 3MOTION wint WOMED Award 2020

Publicatiedatum
Femke Helon mag zich voortaan “vrouwelijke ondernemer van het jaar” noemen. Haar bedrijf 3Motion staat aan de top op vlak van visuele communicatie, displays en verpakkingen, en 3D print en design. De Belofte award ging naar Marie Van den Broeck van My Add On. Proficiat aan de winnaars!
Marie Van den Broeck en Femke Helon op de prijsuitreiking
Marie Van den Broeck (l) en Femke Helon (r)

WOMED Award voor Femke Helon

Femke Helon begon tien jaar geleden met één printer en tonnen energie. Intussen telt 3Motion 47 vaste medewerkers. Het bedrijf realiseert creatieve productpresentaties in diverse materialen, reusachtige fotoprints op gevels en podia en levensgrote 3D-figuren. Ze investeren permanent in de nieuwste print- en softwaretechnieken en een geautomatiseerde productieflow. Naast de hoofdzetel in Zele is er ook een filiaal in het Nederlandse Mariahout. Femke Helon haalde het van drie andere straffe genomineerden: Sophie Claes van De Gele Flamingo uit Brasschaat, Leen Gysen van IPARC uit Kampenhout en Bouchra Hashassi van Washville uit Antwerpen. 

Femke Helon
"3Motion staat voor creativiteit, innovatie en duurzaamheid. Mijn droom is dat iedereen in België en ver daarbuiten weet dat we daarvoor staan."
Femke Helon
Zaakvoerder 3MOTION

Belofte: Marie Van den Broeck

Marie Van den Broeck van My Add On (Erpe-Mere en Kortrijk) nam de Belofte Award mee naar huis. Ze startte nog tijdens haar studies met haar eigen zaak. My Add On ontwerpt en verdeelt universele ‘add-ons’ (opzetstukjes) die iedereen op zijn kruk of rolstoel kan klikken. Het eerste product is ‘MySleeve’, een soort kousje voor over de handvaten van krukken. Dankzij een ingebouwde magneet kunnen beide krukken elkaar waar nodig rechthouden. Voor het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen laat Marie zich inspireren door de vragen van gebruikers. Haar producten worden verdeeld via onder meer apotheken en thuiszorgwinkels. Marie won van Kim Bogaerts (Schoonmaak Kempen, Hoogstraten), Olivia Couvreur (Cara Rosa, Kortrijk), Machteld Lambrichts (Klinder, Hasselt) en Aurélie Schalenbourg (Creafrench, Leuven).
 

Marie Van den Broeck
"Binnen 5 jaar willen we onze 20-20-20-ambitie bereiken: 20 nieuwe producten, in 20 verschillende landen, en dat met een team van 20 mensen. Dat is het plan op 5 jaar. Maar mijn droom is om in een grote hangar de producten van My Add On 'in house' te hebben."
Marie Van den Broeck
Zaakvoerder My Add On

Over de WOMED Award

WOMED Award is een initiatief van Markant vzw en UNIZO met steun van VLAIO. Deze prijzen bekronen al 20 jaar sterk vrouwelijk ondernemerschap en plaatst inspirerende onderneemsters in de kijker.

 

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen 

Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen je daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar je gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal.

 
 

VLAIO steun

3MOTION kreeg in 2019 VLAIO steun via de kmo-groeisubsidie. My Add on kreeg in 2019 steun voor een ontwikkelingsproject