Europese steun voor projecten in jouw stad of gemeente

Publicatiedatum

Zoekt jouw lokaal bestuur nog bijkomende middelen om een project op te starten? Of ken je een organisatie in jouw gemeente die een financiële stimulans voor haar project kan gebruiken? VLAIO lanceerde 13 EFRO-oproepen. Projectideeën moeten voor 17 november verplicht aangemeld worden. De thema’s van de oproepen situeren zich allen in de doelstellingen gericht op een slim en duurzaam Vlaanderen. 

Vier Vlaamse oproepen

VLAIO lanceerde halverwege september vier nieuwe Vlaamsbrede oproepen. Goed voor een investeringsbudget van 23 miljoen euro. Ze gaan over duurzame mobiliteit, hernieuwbare energie, vaardigheden en onderzoeks- en innovatiecapaciteit.

Digitalisering, klimaatadaptatie en vaardigheden in de Kempen

Voor de regio Kempen opende VLAIO recent drie nieuwe EFRO-oproepen met een totaal budget van 3.088.500 euro. Met de oproep over digitalisering zijn we onder meer op zoek naar projecten die digitaliseringsprocessen realiseren en applicaties ontwikkelen voor lokale besturen en publieke dienstverlening. Daarnaast zijn er ook oproepen over klimaatadaptatie en vaardigheden.

Ook oproepen in de provincies Limburg en West-Vlaanderen

In de provincie West-Vlaanderen staan twee oproepen open. Een oproep richt zich op projecten die klimaatadaptatie bevorderen. De andere oproep heeft duurzame stedelijke mobiliteit als thema. Samen zijn deze oproepen goed voor een totale Europese steun van 3,6 miljoen euro.

Voor de oproepen in Limburg is een budget van 21,6 miljoen euro vrijgemaakt. Deze oproepen bieden kansen voor projecten die acties zullen uitvoeren rond onderzoeks- en innovatiecapaciteit, vaardigheden, hernieuwbare energie en duurzame mobiliteit.

EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft als doel de sociale en economische cohesie in de Europa Unie te versterken. VLAIO beheert het Vlaamse EFRO-programma 2021-2027. Dit programma richt zich op een slim en duurzaam Vlaanderen. Daarin zijn ook specifieke investeringen voor de provincies Limburg en West-Vlaanderen, de regio Kempen en de steden Antwerpen en Gent opgenomen. Telkens in februari en september lanceert VLAIO nieuwe EFRO-oproepen.

Delen: