Europese commissie keurt nieuwe Interreg Maas-Rijn programma goed

Publicatiedatum
Op 14 november gaf de Europese Commissie groen licht aan het Interreg VI Maas-Rijn-Programma. In het voorjaar van 2023 wordt de eerste oproep verwacht.
© BioProtect

Een aanzienlijk deel van het beschikbare EFRO budget van 125 miljoen euro is vanaf dan beschikbaar voor projectideeën die de nieuwe prioriteiten van het programma helpen waarmaken:

  • Een slimmer Maas-Rijngebied
  • Een groener, koolstofarm Maas-Rijngebied
  • Een socialer Maas-Rijngebied
  • Beter samenwerkingsbestuur in het Maas-Rijngebied 

Ook het programma Interreg VI Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen kreeg op 29 november groen licht van de Europese Commissie. Met deze laatste 2 goedkeuringen zijn nu alle Interreg programma's voor Vlaanderen uit de startblokken. 
 
Hieronder vind je een overzicht van alle lopende en komende oproepen voor Interreg VI. Daarin richten we graag de aandacht op de momenteel openstaande oproepen voor Interreg Vlaanderen-Nederland, North West Europe en Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen. Deadline is 9 februari (VL-NL & NWE) of 15 februari (FR-WAL-VL), dus mogelijk nog voldoende tijd om met een partnerschap een goed project in te dienen!
 

Deadline Programma Type Status
9 februari 2023 Vlaanderen-Nederland Call 2-step 1  Nu Open
9 februari 2023 North West Europe Call 2-step 1  NU open
15 februari 2023 France-Wallonie-Vlaanderen Call1-step 1  NU open
maart 2023 (OV) Maas-Rijn Call 1-step 1  Open 14 februari 2023 (OV)
juni 2023 (OV) North Sea Call 3-step 1  Open maart 2023 (OV)
9 juni 2023 Interreg Europe  Call 2  Open 15 maart 2023

 

© Interreg North Sea

Heb je een projectidee waarbij je wil aftoetsen of dit inpasbaar is in één van de openstaande oproepen of ben je benieuwd wat de overige Interreg-programma's jou kunnen bieden? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met het Interreg-team van VLAIO. Zij staan bij wijze van spreken aan het front of in de eerste lijn. In opdracht van en in nauwe samenwerking met de programmasecretariaten staan zij in voor de 1 op 1 begeleiding van projectidee tot het Interreg-proof maken van een projectaanvraag. Op verzoek zorgen zij voor partner search en match-making met buitenlandse partijen. Zij doen daarvoor volop beroep op collega contactpunten in andere Lidstaten.  

VLAIO Interreg-team

Zij matchen projectideeën aan het meest aangewezen Interreg programma, of verwijzen zo nodig door naar andere EU programma's of fondsen. In de fase van redactie van een voorstel fungeren ze als klankbord of reviewer van projectvoorstellen. Wat ze nooit doen is zelf het project schrijven: het is altijd de indiener die de pen blijft vasthouden. Eénmaal een Interreg project goedgekeurd blijven onze Interreg contactpunten technische ondersteuning bieden of optreden als klankbord voor Vlaamse partners. De contactgegevens van het Interreg-team vind je hier.