EP PerMed call voor netwerkevents in gepersonaliseerde geneeskunde

Publicatiedatum

Het European Partnership for Personalised Medicine (EP PerMed) lanceert opnieuw een Networking Support Call (NSC2025) om de samenwerking tussen onderzoekers en praktijkgerichte belanghebbenden in het veld van gepersonaliseerde geneeskunde (PM) te bevorderen. Deze oproep biedt financiële ondersteuning tot € 30.000 per aanvraag voor het organiseren van een transnationaal netwerk- of werkevenement.

Wat is de NSC2025?

De Networking Support Call 2025 is bedoeld om bestaande kennis en netwerken op het gebied van PM beter met elkaar te verbinden. Concreet kunnen onderzoekers en andere betrokkenen uit eerder gefinancierde ERA PerMed- en EP PerMed-projecten een aanvraag indienen voor het organiseren van een netwerkevenement. De nadruk ligt op de vertaalslag van onderzoek naar klinische praktijk.

Het evenement kan een workshop of conferentie zijn, fysiek of hybride, en moet binnen 12 maanden na goedkeuring plaatsvinden.

Doelstellingen van NSC2025

De oproep heeft twee hoofddoelen:

  • Samenbrengen van belanghebbenden om uitdagingen rond implementatie van PM aan te pakken en zo de overgang van onderzoek naar praktijk te versnellen.
  • Maximaliseren van eerdere investeringen door de samenwerking tussen eerder gefinancierde consortia te verdiepen en interdisciplinaire netwerken te versterken.

De netwerkevenementen moeten daarom:

  • Onderzoekers uit eerdere ERA/EP PerMed-projecten met elkaar verbinden.
  • Belangrijke praktijkpartners betrekken, zoals artsen, verpleegkundigen, zorgverleners, beleidsmakers, HTA-experts, patiëntenorganisaties, enz.

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet het consortium aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 3 deelnemers uit minstens 3 verschillende deelnemende landen
  • 1 hoofdindiener (principal applicant): een onderzoeker die eerder betrokken was bij een ERA/EP PerMed-project en werkt bij een erkende onderzoeksinstelling
  • 2 tot 7 mede-indieners (co-applicants):
    • Minstens één co-aanvrager moet afkomstig zijn uit een ander eerder gefinancierd project.
    • Maximaal twee co-aanvragers per project.
    • Overige co-aanvragers kunnen ook praktijkgerichte stakeholders zijn (bijv. clinici, beleidsmakers, HTA-experts, PAO’s).

Wat wordt gefinancierd?

  • Maximaal budget: € 30.000 per netwerkevenement, inclusief btw.
  • Toegestane kosten: organisatie van het evenement, reis- en verblijfskosten van deelnemers.
  • Niet toegestane kosten: onderzoeksactiviteiten, salarissen, of studentenbeurzen.

Let op: 80% van het budget wordt vooraf uitgekeerd. De resterende 20% volgt na ontvangst van een eindrapport en financiële verantwoording binnen 2 maanden na het evenement.

Verwachte resultaten

Van de netwerken wordt verwacht dat ze:

  • De implementatie van PM in de gezondheidszorg versterken.
  • Een eventrapport opleveren waarin de besproken inzichten, samenwerkingskansen en mogelijke vervolgstappen (zoals publicaties, richtlijnen of beleidsadviezen) worden beschreven.

Aanvraagprocedure

Indiening: procedure via het online systeem PT-Outline. Indienen kan vanaf mei 2025 tot 29 september 2025

De oproepen worden volledig gefinancierd vanuit Europa. Indiening via VLAIO is dus niet mogelijk. 

 

Meer weten? 

Lees alles over deze oproep op de website van EP PerMed. 

Op 1 juli tussen 13.45u en 15.30u organiseert EP PerMed een online webinar over deze oproep. Registreer je hier.

 
 

Meer over EP PerMed

EP PerMed heeft tot doel om personalised medicine gerelateerde O&O&I (onderzoek, ontwikkeling en innovatie) activiteiten te ondersteunen en alle stappen te faciliteren die nodig zijn opdat de personalised medicine resultaten geïmplementeerd kunnen worden in duurzame gezondheidssystemen ten voordele van de maatschappij.

Eén van de activiteiten van EP PerMed is de lancering en opvolging van gezamenlijke transnationale oproepen (“joint transnational calls”- JTC’s) waarin multinationale innovatieve R&D projecten in het domein van personalised medicine gefinancierd worden.

De volgende landen nemen deel aan het partnerschap: België (VLAIO, FWO, SPW, FRS-FNRS), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Lees ook: Overzicht internationale netwerken waarin VLAIO participeert

 

Delen: