Enkele diensten voor starters voorgesteld

Publicatiedatum
Op 28 november 2019 stelden Starterslabo, PMV, VDAB, Gentrepeneur, de Sociale Innovatiefabriek, Impulskrediet en het project Start 50+ hun werking naar starters voor. Andere partners uit het VLAIO Netwerk luisterden geboeid toe en zagen mogelijkheden tot samenwerking.

In Vlaanderen is een ruim en kwalitatief aanbod voor startende ondernemers beschikbaar. Precies een jaar geleden stelden zes organisaties al hun startersdiensten voor. Vorige week waren zeven andere organisaties aan de beurt: Starterslabo, PMV, VDAB, Gentrepreneur, de Sociale innovatiefabriek, Impulskrediet en het project Start 50+

Het aanbod van deze organisaties maakte duidelijk dat ook mensen met een specifiek profiel of met bijzondere businessplannen op verschillende plaatsen terechtkunnen voor advies of financiering. 

De partners uit het VLAIO Netwerk konden kennismaken met de startersdiensten en eventuele samenwerkingsmogelijkheden verkennen. Deze netwerksessie was in de eerste plaats bedoeld voor adviseurs die (kandidaat-) ondernemers begeleiden en adviseren. 

Het programma startte echter met een preview van de Startersgids, een tool voor prestarters en startende ondernemers. Deze gids kwam tot stand in cocreatie met onze partners uit het VLAIO Netwerk. De officiële voorstelling volgt pas in 2020, maar de mock-up die we hadden klaargemaakt voor onze partners, werd in ieder geval met enthousiasme onthaald! We zijn ervan overtuigd dat deze gids een meerwaarde zal betekenen voor elke startersadviseur.

Tijdens dit event waren we te gast in het inspirerende kader van bedrijvencentrum De Punt. Geheel in lijn van het programma, werd de catering verzorgd door de startende ondernemers van Djar. Verder hebben we geklonken met een mocktail van starter Nona Drinks!

VLAIO Netwerk

Dit initiatief kaderde in het ‘VLAIO Netwerk’. Onder die noemer brengt het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) al zijn partnerorganisaties samen in een hecht netwerk. De bedoeling is om de kennis van elkaars producten, diensten en expertises te bevorderen. Op die manier creëren we samen een omgeving waarin Vlaamse bedrijven optimaal ondersteund en begeleid worden.

Starterslabo stelt zich voor

Delen: