Energiecrisis: Banken staan klaar om bedrijven te ondersteunen

Publicatiedatum
De financiële sector staat klaar om ondernemingen die het moeilijk hebben door de stijgende energie- en grondstofprijzen maximaal bij te staan. Kom je toch niet tot een oplossing voor jouw financieringsprobleem? Dan kan de Vlaamse Kredietbemiddelaar jou misschien verder helpen.

Financiële sector staat klaar om ondernemers te helpen

De energie- en grondstoffenprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie in ons land. De hoge energieprijzen leggen ook een bijzondere druk op de financiële situatie van veel ondernemingen. Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, laat weten dat de bankensector in dit onzekere klimaat haar verantwoordelijkheid opneemt en klaar staat om ondernemingen die het moeilijk hebben maximaal bij te staan.

Dreig ook jij financiële moeilijkheden te ondervinden?

Contacteer je bank en ga samen op zoek naar een mogelijke oplossing op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden om ondernemingen of zelfstandigen een individuele oplossing aan te bieden. Ondernemingen kunnen een uitstel van kapitaalaflossing vragen, maar ook een aanvullende financiering, een verlenging van de looptijd van hun krediet, of zelfs een combinatie van die formules of een andere alternatieve optie. Wat de beste manier is om een bedrijf uit de financiële moeilijkheden te halen, zal blijken uit het bilateraal overleg met de bank én de beoordeling van elk specifiek dossier.

Om ondernemingen wegwijs te maken in de oplossingen op maat, heeft Febelfin de leaflet 'Praat met je bankier voor het te laat is' opgemaakt.

Kom je toch niet tot een oplossing voor jouw financieringsprobleem?

Dan kan de Vlaamse Kredietbemiddelaar jou misschien verder helpen. Deze gratis VLAIO-dienstverlening speelt in specifieke gevallen een neutrale, intermediaire rol tussen de ondernemer en de financiële instelling om in alle vertrouwen een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar zou kunnen zijn.

 

Meer info over de Vlaamse Kredietbemiddelaar?

Ondervind je moeilijkheden bij de financiering van je onderneming en slaag je er zelf niet in je financieringsprobleem op te lossen? Dan kan je terecht bij de Vlaamse Kredietbemiddelaar. De dienst zoekt met een neutrale aanpak een oplossing voor jouw financieringsprobleem. De tussenkomst van de kredietbemiddelaar is gratis. 

 

Delen: