Elly Huysmans is Vrouwelijke ondernemer van het Jaar

Publicatiedatum

Elly Huysmans van poetsbureau Glowi mag zich voortaan 'Vrouwelijke ondernemer van het Jaar' noemen. Op 15 mei sleepte ze de 'WOMED Award' in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van VLAIO. Charlotte Therssen van MOI ET MARIE werd 'Belofte van het Jaar'. Proficiat! 

Elly Huysmans (Vrouwelijke ondernemer van het jaar) en Charlotte Therssen (Belofte van het jaar)

CEO van Glowi

Na de oprichting van Het Poetsbureau in 2007 telt de Glowi groep vandaag bijna 15.000 medewerkers. Ze zijn actief in 4 domeinen: huishoudhulp bij particulieren, professionele schoonmaak en ramenwas voor bedrijven (Glowi Facilities), reguliere uitzend, werving en selectie (Glowi Jobs) en CaptainWork (Employer Branding). Elly Huysmans startte met haar onderneming aan de keukentafel vanuit de overtuiging dat in deze sector veel verbeteringsmogelijkheden waren en dat huishoudhulpen een enorme toegevoegde waarde bieden in onze maatschappij en hiervoor het nodige respect en waardering verdienen. Met haar bedrijf wil ze zoveel mogelijk mensen naar de arbeidsmarkt begeleiden, inclusief laaggeschoolden en mensen die nog niet helemaal in onze maatschappij zijn geïntegreerd. De ambitie reikt verder dan financieel succes. Het gaat om het creëren van een duurzame en zinvolle impact, zowel lokaal als internationaal. 

De jury looft haar opmerkelijke ondernemersverhaal, dat begon aan haar keukentafel en vervolgens duizenden mensen werk bood. Een traject van vastberadenheid en veerkracht. Haar verhaal dient als inspiratie voor alle vrouwelijke ondernemers en stimuleert verdere professionalisering

Elly Huysmans haalde het van twee andere straffe genomineerden: Ann-Sofie Denoo van Denoo Matrijzen en Jade Strobbe van Bakkerij Van Hoorick.

Charlotte Therssen van MOI ET MARIE is 'Belofte van het Jaar'

In de categorie 'Belofte van het Jaar', voor startende vrouwelijke ondernemers, gaat de nationale bekroning naar de West-Vlaamse Charlotte Therssen van MOI ET MARIE. Ze verkoopt menstruatieondergoed en -zwemkledij, met een eigen collectie voor vrouwen en tieners. Proficiat Charlotte!

Charlotte won van de andere provinciale genomineerden: Nele Vlaeminck van SOFAR (Antwerpen), Lien Louwagie van Gig & Grow (Oost-Vlaanderen), Kathleen Kalders van Maison Maeseyck (Limburg) en Christina Hadinoto van Contour Lab (Vlaams-Brabant).

De genomineerden en winnares van de 'Belofte van het Jaar'

WOMED Award Zuid

Om de twee jaar ontvangt een vrouwelijke onderneemster uit een land waar Trias NGO actief is de WOMED Award Zuid. Op die manier moedigen Vrouwennet vzw en Trias onderneemsters aan om in zichzelf te geloven en geven ze een boost aan hun onderneming. Gastland deze editie is de Filipijnen.

Daisy Yoo richtte in 2015 Bahi Enterprises op, een bedrijf gespecialiseerd in biologische drankjes op basis van gember en kurkuma. Haar producten zijn te koop over heel de Filipijnen. Bovendien exporteert ze met succes naar het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland.

Floricel Sanorjo baadt Sanorjo Rubberchair Recyclable Materials Manufacturing uit. Ze produceert bandriemen van oude autobanden. Sinds de pandemie upcyclet ze de banden tot prachtige meubelsets, wat haar onderneming een boost gaf.
 

Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen

Op de live-uitreiking werd ook sociaal ondernemerschap in de schijnwerpers gezet. Sophie Vangheel van Cunina heeft sinds 1990 een onafhankelijk netwerk een gestructureerde ngo uitgebouwd in maar liefst zeven partnerlanden, waardoor meer dan 17.000 kinderen wereldwijd onderwijs konden volgen, de opstap naar een beter leven. Ze ontvangt de ‘Lifetime Achievenment Award Sociaal Ondernemen’ voor haar grenzeloze passie en inzet.

Daisy Yoo en Floricel Sanorjo krijgen de prijs uit handen van Hare Majesteit de Koningin

Bekijk de aftermovie

 

Wat zijn de WOMED Awards?

Markant vzw, UNIZO en VLAIO bekronen vrouwelijk ondernemerstalent. Elk jaar reiken we rond 8 maart - Internationale Vrouwendag - een award uit aan de Onderneemster én de Belofte van het Jaar. Alle info via womedaward.be.

 

Delen: