Douanecontroles tussen het VK en de EU gaan tweede fase in

Publicatiedatum

Op termijn zullen Vlaamse exporteurs extra certificaten moeten toevoegen bij de export van dierlijke en plantaardige producten naar het VK.

 

Update 12 maart 2021:

Gisteren 11 maart kondigde de Britse Regering een nieuwe tijdslijn aan voor de invoering van haar grenscontroles voor geïmporteerde goederen. De 2e fase van het Border Operating Model gaat niet in op 1 april 2021 maar op 1 oktober 2021.

Zodra wij meer details kennen, zullen wij je verder informeren. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven

 
concept van de grens tussen VK en EU aan het Kanaal

Nieuwe fase voor grensovergangen

Nog dit jaar gaat de uitrol van Britse douaneformaliteiten een tweede fase in. Zo komen er volledige sanitaire en fytosanitaire controles op producten van dierlijke en plantaardige oorsprong. Maar ook voor andere sectoren kan de nieuwe fase kwalijke gevolgen hebben.

Ontdek hoe je onaangename verrassingen vermijdt in dit gesprek met Ilke Bliki, Brexit-coördinator bij Flanders Investment & Trade (FIT)

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO. UPDATE: de Brexit Helpdesk van VLAIO wordt op 31 januari 2023 stopgezet! Met vragen over de Brexit kan je nog terecht bij brexit@fitagency.be of enterprise.europe@vlaanderen.be.

Brexit update voor bedrijven

Blijf ook op de hoogte van het laatste Brexitnieuws door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 

Delen: