FIT-subsidie om export te herlanceren na Brexit *deadline verlengd*

Publicatiedatum
FIT kent een forfaitaire subsidie van € 10.000 toe aan Vlaamse exporteurs die getroffen zijn door de Brexit. Met de financiële steun krijg je extra ademruimte om jouw internationale aanwezigheid te versterken en/of nieuwe exportmarkten aan te boren.

De indieningsdatum is verschoven van 12 maart naar 31 maart 2021, 17.00 u.
Export containers staan klaar in de haven van Antwerpen

Waarom deze steun? 

In deze crisistijden is de Brexit voor veel exporteurs een extra streep door de rekening. Al betekent elke opdoffer tegelijk ook een kans om nieuw terrein te verkennen of je klantenportefeuille te diversifiëren. Met de Bijzondere Exportsteun Brexit van Flanders Investment & Trade (FIT) maak je hier snel werk van!

Voor wie? 

200 ervaren exporteurs met minstens 5 VTE’s op de loonlijst, een exportaandeel van minstens 20% en een positief eigen vermogen, kunnen eenmalig een forfaitaire subsidie van €10.000 aanvragen. Je kan deze subsidie breed inzetten voor allerhande kosten met betrekking tot internationalisering. Cruciaal is wel dat je de gevolgen van de Brexit op jouw onderneming kan aantonen.

Vraag deze subsidie voor 31 maart

De indieningsperiode is verlengd van 12 maart tot uiterlijk 31 maart 2021. Je kan die dag indienen tot 17.00 u. Wees er snel bij want bij het bereiken van het maximum aantal aanvaarde dossiers wordt de indieningsperiode vroegtijdig stopgezet.

Hier vind je alle info en kan je deze subsidie aanvragen.

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO, of stel je vraag aan onze Brexit helpdesk via brexit@vlaio.be. Specialisten van Enterprise Europe Network, Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat!

Brexit update voor bedrijven

Blijf ook op de hoogte van het laatste Brexitnieuws door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.