Doe nog snel mee aan de New European Bauhaus Prizes 2024 en maak kans op 30.000 euro!

Publicatiedatum

Heb je een innovatief project of idee dat schoonheid, duurzaamheid en inclusie combineert? Wil je deel uitmaken van een creatieve beweging die kunst, ecologie en technologie verbindt om Europa te verbeteren? Dan is dit je kans om je werk te laten erkennen en belonen! Snel zijn is de boodschap, want je hebt nog tot 10 november de tijd!

NEB prijsuitreiking 2023

Heb je een innovatief project of idee dat schoonheid, duurzaamheid en inclusie combineert? Wil je deel uitmaken van een creatieve beweging die kunst, ecologie en technologie verbindt om Europa te verbeteren? Dan is dit je kans om je werk te laten erkennen en belonen!

De Europese Commissie opende onlangs de inschrijvingen voor de New European Bauhaus Prizes 2024, een jaarlijkse wedstrijd die inspirerende voorbeelden en concepten in de geest van het New European Bauhaus in de kijker zet .

Het New European Bauhaus is een initiatief dat samenwerking bevordert tussen burgers, experts, bedrijven en instellingen, om samen duurzaam leven in Europa en daarbuiten vorm te geven. Het gaat verder dan alleen ideeën: het biedt ook toegang tot EU-fondsen voor initiatieven die zowel spectaculair als milieuvriendelijk zijn, met inclusiviteit als kernwaarde.

De New European Bauhaus Prizes 2024

De prijzen voor 2024 worden toegekend in vier categorieën op basis van de thematische pijlers van de transformatie die als leidraad dienen voor de uitvoering van het Nieuw Europees Bauhaus:

  • Opnieuw verbinding maken met de natuur
  • Een gevoel van verbondenheid hervinden
  • Prioriteit geven aan de plaatsen en mensen die er het meest behoefte aan hebben
  • Vorm geven aan een circulair industrieel ecosysteem en een levenscyclusbenadering ondersteunen

Elk van de vier categorieën bestaat uit twee parallelle wedstrijdonderdelen:

  • 'Champions' is voor lopende of voltooide projecten;
  • 'Rising Stars' is voor opkomend talent en biedt een divers canvas voor creativiteit (Doelgroep: jongeren onder de 30 jaar!).

De New European Bauhaus Prizes omarmen dit jaar ook Oekraïne, naast de Westelijke Balkan en de EU-lidstaten. De prijzen die worden omschreven als "Speciale erkenning voor de wederopbouw- en herstelinspanningen van Oekraïne" zijn bedoeld om de lopende restauratiewerkzaamheden in Oekraïne aan te moedigen en hun toewijding om een betere toekomst te creëren te eren.

Bovendien zal een vierde van de prijzen worden toegekend aan projecten die een positieve impact hebben op geografische gebieden met sociaaleconomische moeilijkheden met een dringende behoefte aan een overgang naar een koolstofneutrale economie.

Wil je meer weten over deze prijzen en hoe je kunt meedoen? Bezoek de webpagina van de New European Bauhaus Prizes 2024. Inschrijvingen kunnen in het Engels worden ingediend tot 10 november 2023 om 19:00 CET.

Grijp deze kans om een inclusievere, mooiere en duurzamere wereld te creëren en erkenning te krijgen voor je baanbrekende ideeën!
 

Delen: