Deze week vieren we jong ondernemerschap

Publicatiedatum
Ondernemerschap bij jongeren zit al een tijdje in de lift. Steeds meer jongeren tussen 18 en 29 jaar starten als zelfstandige en zelfs 6 op 10 overwegen het, zo blijkt uit cijfers van het Steunpunt Economie en Ondernemen. Om hen een duwtje in de rug te geven, organiseerden we van 19 tot 25 maart de Week van de Mogelijkheden.

Ontdek alle activiteiten

Van 19 tot 15 maart werden meer dan 40 activiteiten georganiseerd, zoals werksessies, opendeurdagen, lezingen, adviesgesprekken en award uitreikingen. Ontdek alle activiteiten op www.weekvandemogelijkheden.be.

Philippe Muyters
De laatste jaren zijn heel wat samenwerkingen en initiatieven ontstaan die ondernemerschap bij jongeren hipper dan ooit maken. Ik raad iedereen met een droom of idee aan dit te delen met iemand uit de onderwijssector, jongerenorganisaties, de overheid of de bedrijfswereld. Maak gebruik van hun kennis en ervaring voor je eigen kickstart.
Philippe Muyters
Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Zij deden het al: Anton en Ine gaan met hun idee aan de slag

Al heel wat jongeren die het voelden kriebelen hebben de sprong gewaagd... en zijn druk in de weer met hun eigen onderneming. Laat je inspireren door onze testimonials.

Ine heeft communicatie gestudeerd en maakt t-shirts die als gespreksstarters kunnen dienen. Anton studeert kinesitherapie en wil senioren motiveren om meer te bewegen. Je kan in dit videoverhaal ontdekken hoe zijn met hun ondernemersdroom aan de slag gaan: Eerst pitchen ze hun idee bij enkele experts, die hen helpen met een geschikte marketingstrategie. Door hun product te testen bij hun doelgroep, krijgen Ine en Anton heel wat waardevolle feedback. Tenslotte stellen ze een businessplan op om te kijken of hun onderneming rendabel zou zijn.