Deliverect is ‘Scale-up van het jaar’

Publicatiedatum
Het Gentse bedrijf Deliverect werd door de Vlaamse Regering tot ‘Scale-up van het Jaar’ gekroond. Deliverect biedt een softwareplatform aan voor horeca en maaltijdkoeriers. Het foodtechbedrijf volgt AI-bedrijf Robovision op als Scale-up van het Jaar. Aannemersgroep Aertssen uit Stabroek werd 'Onderneming van het Jaar'. Proficiat!
© EY België

Deliverect helpt restaurants bij online bestellingen

Het softwareplatform van Deliverect koppelt online bestellingen aan het kassasysteem van restaurants. Het bundelt de bestellingen voor thuisleveringen, ongeacht het kanaal waarop de bestelling gebeurt: de eigen website, of apps zoals Deliveroo, Uber Eats en Just Eat Takeaway. Zo vermindert het fouten en kunnen bestellingen sneller afgewerkt worden. 

Baanbrekend en broodnodig

De award wordt elk jaar toegekend aan een bedrijf dat snel groeit. Juryvoorzitter Hans Crijn van de Vlerick Business School looft Deliverect vanwege het "inspirerende ondernemerschap en de onnavolgbare groei die Deliverect op 2,5 jaar tijd gerealiseerd heeft". "Hun technologie om vaak conservatieve horecabedrijven te digitaliseren en te faciliteren, is niet alleen baanbrekend maar ook broodnodig in de boomende takeawaybusiness." 

VLAIO steun voor alle genomineerden

Deliverect wordt geleid door ondernemers Zhong Xu en Jan Hollez. Het bedrijf haalde het van agrotechbedrijf Biotalys, de bioplasticontwikkelaar B4Plastics en het labosoftwarebedrijf Ugentec. Alle genomineerden voor de "Scale-up van het Jaar" kregen de voorbije jaren VLAIO steun in de vorm van onder meer ontwikkelingsprojecten en de kmo-groeisubsidie.

Delen: