Dag van de Wetenschap: proef op 27/11 van de STEM-academies

Publicatiedatum
Robots programmeren, 3D-creaties printen of liever de ruimte onderzoeken? Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2022 is hét ideale moment om creatief kennis te maken met de STEM-academies.

Wat is Dag van de Wetenschap?

Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel en vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november. Het richt de spots op wetenschappelijke onderzoeken en technologische innovaties, en rolt de rode loper uit voor een publiek vol jonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers. Zij maken, op een originele en vaak creatieve manier, kennis met de straffe toepassingen en ontwikkelingen die ons leven vandaag en morgen beïnvloeden.

STEM: jouw nieuwe uitdagende hobby?

In STEM-academies ('Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’ en ‘Mathematics’) zoek je oplossingen voor reële problemen en uitdagingen, zoals de klimaatverandering, digitalisering of plasticvervuiling. Maar dat is niet alles! Je mag er volop de handen uit de mouwen steken en je kan je er helemaal uitleven als handige harry/hariette.

Een STEM-academie geeft kansen aan jong en oud om rond STEM te creëren, te ervaren, te leren en samen te werken, van STEM-verwondering tot STEM-meesterschap. Je leert er oplossingsgericht en innovatief denken, creatief onderzoeken en ontwerpen, logisch redeneren, samenwerken en ondernemen.

Maak kennis met STEM-academies op Dag van de Wetenschap

Robots programmeren, 3D-creaties printen of liever de ruimte onderzoeken? Voel het enthousiasme al opborrelen? Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2022 is hét ideale moment om creatief kennis te maken met de STEM-academies! Klik onderaan deze pagina op de logo's van de deelnemende STEM-academies om te kijken van welke activiteiten je kan proeven.

Kan je er niet bij zijn op 27 november? Je kan heel het jaar door activiteiten doen bij de STEM-academies. Zoek in de STEM-kalender naar STEM-academies in jouw buurt.

 

Steun voor STEM-ervaringen 

De Vlaamse Regering wil de interesse in wetenschap en technologie versterken. Om dit te realiseren wordt volop ingezet op STEM, een internationaal letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. VLAIO draagt bij aan deze doelstellingen met de subsidie-oproepen voor STEM-partnerschappen en STEM-academies. Wil je deel uitmaken van het netwerk STEM-academies? Organiseer je STEM-activiteiten of wil je graag workshops geven? Neem contact op via STEM@vlaio.be.

Waar vind ik een STEM-activiteit? 

Ook op zoek naar een geschikte en boeiende STEM-ervaring in jouw buurt? Neem een kijkje in dit overzicht van STEM-activiteiten van Technopolis. 

 

Delen: