Collega Nils was op de Smart City Expo in Barcelona

Publicatiedatum
Vorige maand was Nils Walravens (adviseur smart cities bij VLAIO) aanwezig op de Smart City Expo in Barcelona. Wat hij onthoudt van het congres vertelt hij in dit filmpje.

Vier vaststellingen vanop de Smart City Expo World Congress in Barcelona

Het Smart City Expo World Congress, de hoogmis voor slimme steden in Barcelona, vond dit jaar plaats van 15 tot 17 november. Ook vanuit Vlaanderen was er een ruime delegatie van lokale besturen aanwezig. Nils Walravens, adviseur smart cities bij VLAIO, deelt vier conclusies na zijn bezoek.

De vaststellingen van Nils ontdek je in onderstaande vlog.
 

Naar een slimme regio

Ook in Vlaanderen gaan steden en gemeenten steeds meer aan de slag met data en willen we Vlaanderen op de kaart zetten als slimme regio. Het doel is om maatschappelijke uitdagingen door middel van data en geconnecteerde technologie beter te begrijpen én aan te pakken. VLAIO maakt deel uit van de Smart Region Office en is de drijvende kracht achter een aantal initiatieven: de City of Things oproep, Slimme Regio Vlaanderen vzw, … 
 

 

Smart cities en datagedreven beleid

Over heel de wereld slaan overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers de handen in elkaar om hun stad of gemeente slim te maken.

Ontdek meer

 

Delen: