Collectieve leertrajecten van de Kernmeesters gaan van start

Publicatiedatum
Over enkele weken geven de Kernmeesters en VLAIO het startschot voor vijf collectieve leertrajecten. Daarin gaan steden en gemeenten samen aan de slag om hun beleid rond bedrijvige kernen concreet vorm te geven in één of meerdere acties. In deze groepen zijn nog enkele plaatsen vrij. Sluit jij nog aan op één van deze thema’s? Volg de startsessie op 28 april mee en schrijf je in tot 20 mei.
Foto door Anna Urlapova op Pexels.com

Vijf thema’s

Op basis van de inschrijvingen voor de eerste reeks van collectieve leertrajecten selecteerden de Kernmeester al vijf thema’s die de komende maanden verder in evenveel groepen uitgediept worden. Telkens één groep zal zich focussen op:

  • de doorvertaling van het DNA van de kern in marketing, publiek domein en producten;
  • leefbare kernen langs steenwegen;
  • kerninrichting en -geleiding.

Leegstand zal aangepakt worden in twee groepen:

  • een groep van gemeenten die hun eerste acties aan het nemen zijn;
  • een groep die al verder in haar acties staat en waar ook ingegaan wordt op vastgoedbeleid.

Een zesde traject over verweving van economische activiteiten in de kern zal mogelijks later in het najaar van 2023 opgestart worden.

Startmoment op 28 april

De ambtenaren van de steden en gemeenten die zich inschreven voor één van deze collectieve leertrajecten worden door de Kernmeesters samen uitgenodigd op een online startmoment op 28 april. Het wordt een eerste kennismaking met elkaar, de thema’s en de verdere aanpak. We geven zo een vlotte en aangename start aan de begeleiding en kennisdeling binnen de collectieve leertrajecten.

Aansluiten tot 20 mei

Schreef jij je nog niet in voor de collectieve leertrajecten van de Kernmeesters? Er blijven een paar laatste plaatsen over binnen de verschillende trajecten. Inschrijven voor één van de thema’s kan nog tot 20 mei 2023. Door de steun van VLAIO is jouw deelname aan een collectief leertraject gratis. Wil je liever eens zien en horen of deze leertrajecten iets voor jou zijn? Steden en gemeenten die overwegen om deel te nemen zijn ook welkom op de startsessie op 28 april.

Delen: