City of Things-oproep 2022 brengt 12 nieuwe projecten

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering kende op 16 december steun toe aan 12 projecten uit de oproep City of Things van 2022. Zij gaan weldra aan de slag met nieuwe technologieën, methodes en toepassingen om maatschappelijke uitdagingen slimmer en meer duurzaam aan te pakken. Ontdek hier hun gesteunde projecten. Ook in 2023 is er een oproep.
Foto van Venrick Azcueta, unsplash.com

De oproepen City of Things van VLAIO willen steden en gemeenten kennis en ervaring laten opdoen in Smart City-toepassingen. Zo pakken ze maatschappelijke uitdagingen of noden op een slimme manier aan. In zo’n innovatietraject zetten lokale besturen dan bijvoorbeeld in op Internet of Things (IoT) of maken ze gebruik van open data. Vlaanderen toont zich zo meer en meer een slimme regio.

Geselecteerde projecten uit 2022

In april 2022 lanceerde VLAIO de vijfde oproep in het kader van City of Things. VLAIO ontving 17 projectaanvragen. Op basis van de rangschikking van de jury en de gemotiveerde projectfiches, besliste de Vlaamse Regering op 16 december 2022 om steun toe te kennen aan 12 projecten. We legden hierdoor een totaal steunbudget van € 9,15 miljoen vast.

Ook in 2023 een oproep

In samenwerking met EFRO bereidt VLAIO momenteel de oproep City of Things van dit jaar voor. Hou dus zeker de communicatie van VLAIO en EFRO in het oog. Wil je je al wat voorbereiden op een mogelijke aanvraag? De gesteunde projecten uit de vorige oproepen bieden inspiratie. De bedrijven bundelen hun aanbod in het clusterinitiatief vzw Slimme Regio Vlaanderen. En ook de VVSG beschikt over een informatieve website rond Smart Cities met een praktijkendatabank.