Centrumsteden en VLAIO ontmoeten elkaar

Publicatiedatum
Agentschap Innoveren & Ondernemen nodigde op 3 mei de verantwoordelijken voor economie van de dertien centrumsteden uit in De Warande te Brussel. We wisselden strategische doelstellingen, uitdagingen en kansen tot verdere samenwerking uit.

Strategische lijnen VLAIO

Deze ontmoeting kaderde binnen het VLAIO Netwerk. Een inspirerende community van VLAIO en partners die nauw samenwerken om de Vlaamse ondernemers beter te ondersteunen en te begeleiden. De centrumsteden, met hun dienstverlening gericht op ondernemers en hun inzet om een gunstig ondernemersklimaat te creëren, zijn dan ook zeker een partner in VLAIO Netwerk.

Om richting een duurzame transformatie van de Vlaamse economie en samenleving te evolueren, herijkte VLAIO haar strategische doelstellingen voor 2025. Van klantgerichtheid over duurzaamheid en netwerkvorming naar data en digitaal. Mark Andries, administrateur-generaal van VLAIO, lichtte ze graag toe.

Uitdagingen en doelstellingen steden

Maar ook de dertien steden brachten een voor een hun uitdagingen en doelstellingen voor de komende jaren. Meer en zinvol gebruik van data, het optimaliseren van de digitale dienstverlening aan ondernemers, een duurzaam ruimtegebruik, het begeleiden van starters of het versterken van bedrijvige kernen ... Het kwam allemaal aan bod.

Vervolg

Elkaar beter leren kennen faciliteert sterkere samenwerkingen. De dertien centrumsteden en VLAIO gaan verder aan de slag met de ideeën, contacten en goede praktijken die ze uit deze eerste ontmoeting haalden. Alleen samen bereiken we immers een overheid die meer ondernemersvriendelijk en innovatiegericht is.