Brexit in het verschiet! Aftellen naar 29 maart 2019

Publicatiedatum
De Brexit nadert met rasse schreden. Is jouw bedrijf er klaar voor? Om je maximaal voor te bereiden, lanceert de Vlaamse regering een Brexit-actieplan. Compleet met een reeks tools en seminaries om je te wapenen met relevante inzichten en advies.
Big Ben

De impact van de Brexit op jouw bedrijf

Wil je onderzoeken of de Brexit impact zal hebben op jouw bedrijfsvoering? Doe de Brexit Impact Scan! Deze scan helpt je in kaart te brengen wat je nu al kunt voorbereiden en waar je bij stil moet staan. 100% DIY, naar het voorbeeld van andere Europese landen.

Voorbereiden op de brexit

Ontdek op de FIT-website met welke scenario’s je het best rekening houdt. Wil je weten hoe je je kan voorbereiden op Brexit? Kijk op de FIT-website naar de 6 tips om zich klaar te stomen.

Wil je jouw bedrijfsplan, klanten en leveranciers herzien? Wij stellen voor dat je een analyse van jouw business case laat uitvoeren door onze VLAIO bedrijfsadviseurs. Zij komen ter plaatse en brengen de noden van jouw bedrijf in kaart. Eenmaal duidelijk welke richting jouw bedrijf zal gaan, leiden de bedrijfsadviseurs toe naar subsidies, financieringsmogelijkheden, het wettelijk kader en geschikte partners om het bedrijfsplan te doen slagen. Maak een gratis afspraak voor advies op maat via dit contactformulier of bel gratis naar 0800 20 555.

Wens je advies in te kopen van een gespecialiseerd advieskantoor? Zoek een gespecialiseerde dienstverlener (juridisch, financieel, marketing, logistiek…) die geregistreerd is voor de kmo-portefeuille. Je kan daarmee steun ontvangen tot € 10.000 (steunpercentage: 40% voor kleine ondernemingen) of € 15.000 (steunpercentage: 30% voor middelgrote ondernemingen).

Verder groeien, ook na de Brexit?

De kmo-groeisubsidie helpt jouw onderneming om met extern advies van een consulent of de aanwerving van een interne medewerker (bijvoorbeeld een exportmanager), de transitierichting concreet aan te pakken en te realiseren.

Wil je nieuwe samenwerkingen of leveranciers binnen Europa vinden? Enterprise Europe Network Vlaanderen is jouw partner om binnen Europa nieuwe zakelijke partners op te zoeken. Maak een afspraak met een E.E.N. accountmanager en bekijk samen de mogelijkheden.

Diversifiëren naar andere exportmarkten

Wanneer jouw afhankelijkheid van de Britse markt hoog is, overweeg je best om te diversifiëren naar andere exportmarkten. FIT organiseert in 2019 wereldwijd meer dan 130 acties. Bekijk het actieprogramma 2019. Inschrijven kan via de website. De FIT kantoren in het buitenland en in de Vlaamse provincies staan voor je klaar om je informatie op maat over nieuwe markten aan te reiken. Wil je ook steun om nieuwe markten aan te boren? FIT biedt subsidies voor een prospectiereis, deelname aan een buitenlandse beurs, het vertalen van bedrijfscommunicatie of een project op maat.

Nog vragen?

Mail naar brexit@fitagency.be en het team van FIT en VLAIO helpen je verder, in samenwerking met onze partners. Of kom naar het gratis kick-off seminarie 'Klaar voor de brexit' op maandag 7 januari 2019 om 16 uur in Zeebrugge en stel ons jouw vraag.

Delen: