Bepaal mee de toekomstige samenwerking met vastgoedplatform Spotto

Publicatiedatum

De zoektocht van een onderneming naar ruimte moet zo eenvoudig mogelijk verlopen. Het beschikbare aanbod aan bedrijfsvastgoed op de markt centraliseren op één plaats is daarin een belangrijk instrument. Momenteel hebben we daarvoor de tool bizLocator, maar we denken aan een overstap naar het vastgoedplatform Spotto. In vier thematische werkgroepen willen we nu deze overstap verder voorbereiden. Neem jij deel aan een van deze werkgroepen? Schrijf je in tot 23 februari.

De juiste onderneming begeleiden naar de juiste plaats. Daar willen CIB, ORIS, Immo-United en VLAIO samen verder aan werken. In juli 2023 ondertekenden deze partnerorganisatie daarom een intentieovereenkomst. Op termijn willen ze namelijk ook bedrijfsvastgoed toevoegen aan het vastgoedplatform Spotto. Dat platform van de immobiliënberoepen richt zich voorlopig vooral op de residentiele markt. Al komt daar dus binnenkort verandering in.

Vier werkgroepen vullen toekomstige samenwerking in

We zijn benieuwd wat steden, gemeenten en andere overheden denken over de ruimtezoektocht van de ondernemer, en vooral de toekomstige rol van Spotto daarin. In de komende maanden organiseren we daarom vier thematische werkgroepen. Grijp dus je kans om jouw kennis, ervaring of mening te delen. Bepaal zo mee de toekomstige stappen binnen de samenwerking met Spotto. Inschrijven voor deze werkgroepen kan tot en met vrijdag 23 februari 2024.

Elke werkgroep zal een ander thema binnen de samenwerking bespreken. Lees hieronder welke thema’s we in deze werkgroepen willen bespreken met jullie.

 • 1

  Hoe ziet de ideale klantenreis van een onderneming doorheen zijn zoektocht naar ruimte eruit? Waar en hoe past Spotto hier het best in?

 • 2

  Ruimtezoekende ondernemers hebben ook vragen voor steden en gemeenten. Een Single Point of Contact (SPOC)-functie binnen Spotto moet de doorstroming van die vragen vlot laten verlopen. Hoe geven we die SPOC-functie vorm?

 • 3

  Steden en gemeenten nemen heel wat acties om leegstand opnieuw in te vullen door innovatie en ondernemerschap. Nieuwe functionaliteiten in Spotto kunnen die mogelijk versterken. Welke functionaliteiten zijn belangrijk? Welke lokale acties worden betrokken?

 • 4

  Door het gebruik van Spotto door ondernemers zullen we ook gegevens capteren over vraag en aanbod. We ontsluiten die gegevens graag voor steden en gemeenten. Ze kunnen immers handig zijn voor het ruimtelijk-economisch beleid. Maar op welke manier ontsluiten we deze gegevens?

Samen met de deelnemers bepalen we nog de exacte data van de bijeenkomsten in deze werkgroepen. Die kunnen afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers digitaal of fysiek plaatsvinden.

Ondertussen blijft bizLocator het vertrouwde kanaal

Ondernemers die een geschikte locatie zoeken voor hun bedrijf kunnen vandaag nog steeds terecht op bizLocator. En dat blijft nog wel even zo. De overstap naar Spotto zit nog in volle voorbereiding. Er moeten nog vele stappen worden gezet. De vier werkgroepen helpen ons daarin. Pas op het juiste moment zullen we de ondernemers informeren over dit nieuwe vastgoedplatform. Uiteraard houden we ook de steden en gemeenten op de hoogte van deze vorderingen.

Delen: