Ben jij klaar voor een kredietaanvraag?

Publicatiedatum
Met de online tool Ready4Credit van de FOD Economie kan je je beter voorbereiden op je formele kredietaanvraag bij een financiële instelling.
Ready4Credit tool

Nood aan financiering?

Als ondernemer met nood aan financiering heb je mogelijk al gemerkt hoe belangrijk je cijfers zijn wanneer je bij de bank gaat aankloppen. Maar ook bijvoorbeeld je ervaring, partners en activiteit zijn van tel. Wil je dit alles overlopen voor het aanvragen van je krediet? Waar scoor je goed en waar moet je aan werken? De FOD Economie ontwikkelde hiervoor een toepassing: Ready4Credit.

Ready4Credit voor een ijzersterk dossier

Een ijzersterk dossier is essentieel om de nodige middelen te verkrijgen bij je bank. Met de online tool Ready4Credit zie je meteen de sterke en minder sterke punten van je aanvraag. Je kan in deze tool ook kosten, omzet en resultaat toevoegen op basis van de boekhoudkundige cijfers. Want je kredietaanvraag staat of valt vaak met jouw terugbetalingscapaciteit. Bankiers nemen dan ook het kwantitatieve plaatje onder de loep. 

Nuttig voor de Vlaamse Kredietbemiddelaar

Het belang van een goede kredietaanvraag kunnen we bij de Vlaamse Kredietbemiddelaar niet genoeg benadrukken. Bij een bemiddelingsvraag zoeken we daarom naar de goede en voor verbetering vatbare punten in een dossier. Dit doen we soms samen met de boekhouder, waarna we de bank trachten te overtuigen van de haalbaarheid van het project. In meer dan 60% van onze dossiers leidt dat tot een gunstig resultaat.

Al gedacht aan alternatieve financiering?

De dienst Vlaamse Kredietbemiddelaar geeft ook informatie over alternatieve financiering en steunmaatregelen die soms het financieringsprobleem kunnen oplossen. Zo kan bijvoorbeeld de waarborgregeling via PMV/z een ondernemer helpen die een sterk dossier heeft, maar onvoldoende waarborgen.

Bronnen

Delen: