680.000 euro steun voor nieuw productieproces Volvo

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering kent 680.000 euro steun toe voor het nieuwe productieproces van twee vrachtwagentypes van Volvo Group Belgium in Oostakker bij Gent. De middelen zijn bedoeld om de medewerkers op te leiden. De subsidie past in de strategische transformatiesteun (STS) die VLAIO toekent aan bedrijven die nieuwe wegen inslaan.
model Volvo FH LNG of Volvo FM LNG

Volvo Group maakt vrachtwagens in Gent en in Göteborg. De Gentse vestiging behoort tot één van de grootste producenten van zware vrachtwagens in Europa. Jaarlijks worden er 40.000 cabines en vrachtwagens geproduceerd. Het bedrijf introduceert binnenkort een nieuwe generatie van trucks. Voor dit project zullen 2 bekende vrachtwagentypes, Volvo FH LNG en Volvo FM LNG, grote veranderingen ondergaan. Innovatie en technologie staan hierbij centraal met belangrijke aandacht voor ecologische aspecten zoals een lager brandstofverbruik. 

De bedoeling is dat de productie dit jaar van start gaat. Zo kan Volvo Group in Gent haar plaats in de truckmarkt waarborgen en blijft de vestiging in Gent een belangrijke rol innemen. De Volvo fabriek in Oostakker bij Gent is trouwens de eerste automotive vestiging in de wereld die volledig CO2 neutraal is.

Om dit project te realiseren zullen specifieke opleidingen voor het personeel georganiseerd worden. Er zullen in Gent ongeveer 300 personen getraind worden. Speciaal voor deze opleidingen worden truckcabines gemaakt en er zullen ook 3D-trainingen worden gegeven. Dit is volledig nieuw voor de Volvo Group Belgium. De kostprijs van de opleidingen bedraagt bijna 4,3 miljoen euro. Vlaanderen kent een steun toe van 680.000 euro.

Hilde Crevits
Hilde Crevits
Vlaams minister bevoegd voor innovatie en economie

Delen: