6 op 10 jongeren overwegen eigen onderneming

Publicatiedatum
Ondernemerschap bij jongeren zit al een tijdje in de lift. Steeds meer jongeren tussen 18 en 29 jaar starten als zelfstandige en zelfs 6 op 10 overwegen het, zo blijkt uit cijfers van het Steunpunt Economie en Ondernemen. Om hen een duwtje in de rug te geven, organiseerden we van 19 tot 25 maart de Week van de Mogelijkheden.

Doe de test: Welk type ondernemer schuilt in jou?

Lees hier welk soort ondernemer je precies bent. Klik op de verschillende types om jouw potentieel te ontdekken, en kom te weten welke bekende persoonlijkheden ook jouw type hebben. Deel je profiel op Facebook en vind tussen je vrienden misschien wel een kickass partner in crime.

Zoek je hulplijnen bij het realiseren van jouw ondernemersdroom?

Je vermoedt dat er een ondernemer in je schuilt? Je hebt een vaag of zelfs concreet idee? En je hebt hulp nodig om vooruit te geraken? Een indrukwekkende lijst van organisaties, instellingen, verenigingen, professionals en meer staan klaar om je als gemotiveerde student of jongere te begeleiden. We hebben hier een handig overzicht opgesteld.

SOS Hulplijnen

Zij deden het al: Anton en Ine gaan met hun idee aan de slag

Al heel wat jongeren die het voelden kriebelen hebben de sprong gewaagd... en zijn druk in de weer met hun eigen onderneming. Laat je inspireren door onze testimonials.

Ine heeft communicatie gestudeerd en maakt t-shirts die als gespreksstarters kunnen dienen. Anton studeert kinesitherapie en wil senioren motiveren om meer te bewegen. Je kan in dit videoverhaal ontdekken hoe zijn met hun ondernemersdroom aan de slag gaan: Eerst pitchen ze hun idee bij enkele experts, die hen helpen met een geschikte marketingstrategie. Door hun product te testen bij hun doelgroep, krijgen Ine en Anton heel wat waardevolle feedback. Tenslotte stellen ze een businessplan op om te kijken of hun onderneming rendabel zou zijn.