2de oproep Baekeland-mandaten open

Publicatiedatum
Wil je een doctoraatsproject uitvoeren in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven? Dan is een Baekeland-mandaat iets voor jou.

De tweede oproep voor 2018 is opengesteld, met uiterste indieningsdatum op maandag 3 september 2018 om 12.00 uur. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen ten opzichte van voorgaande oproepen, maar vanaf deze oproep gebeurt de indiening via een online module. De online module zal voor 15 juli beschikbaar zijn.

Wat is het Baekeland-programma?

Binnen dit programma willen we de mobiliteit van de doctoraatsstudent stimuleren, niet alleen tussen de academische en industriële wereld, maar ook internationaal. Het Baekeland-programma staat open voor mandatarissen uit alle wetenschapsgebieden, alle nationaliteiten en leeftijden. Pas afgestudeerde onderzoekers kunnen een aanvraag indienen, maar ook mensen die al jarenlang binnen een bedrijf werken, krijgen binnen het Baekeland-programma de kans om te doctoreren, terwijl ze binnen het bedrijf aan de slag kunnen blijven.

Hoe stel je projectaanvraag op?

Voor de modaliteiten van het Baekeland-programma wordt verwezen naar de handleiding Baekeland-mandaten. Er is een template beschikbaar voor de opmaak van een projectaanvraag, voor de opmaak van de begroting van een Baekeland-project en de opmaak van de bedrijfsinformatiefiche. Alle documenten kan je hier terugvinden op de website. 

Verkennend gesprek

Potentiële indieners kunnen voor een verkennend gesprek langskomen. Zo een bespreking neemt ongeveer 1 uur in beslag. Hiervoor zijn adviseurs beschikbaar op 5 juli en 23 augustus 2018 voor de verschillende wetenschapsdomeinen en toepassingssectoren. 

Voor meer informatie kan je een e-mail naar baekeland-IM@vlaio.be sturen.