10 redenen om als kmo deel te nemen aan het Flanders AI forum

Publicatiedatum
Op dinsdag 7 juni kan je als kmo -gratis- ontdekken wat Vlaanderen jou te bieden heeft op vlak van slimme data en artificiële intelligentie. We brengen je in contact met digitale experten en laten je proeven van de mogelijkheden van AI voor jouw bedrijf.

1.    Vind alle AI-expertise op één plaats

Wanneer de voornaamste Vlaamse spelers op vlak van AI de handen in elkaar slaan, dan weet je dat het een bijzonder inspirerende dag belooft te worden! Het Flanders AI-forum is een gezamenlijk initiatief van Agoria, Departement EWI, imec, het Vlaams AI-onderzoeksplatform, VLAIO en Voka. Dankzij deze samenwerking kunnen we de grootste digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld samenbrengen om hun inzichten te delen met de meer dan vierhonderd deelnemers uit verschillende sectoren. 

2.    Spring mee op de digitale trein

Onze wereld bevindt zich in een digitale stroomversnelling. Wie zijn competitiviteitspositie wil behouden of versterken, kan niet anders dan innoveren. Dankzij digitale toepassingen kun je heel wat processen optimaliseren. Dit kan gaan van hr, sales, productie, automatisatie, en workflow, tot finance … Tijdens het Flanders AI-forum kun je zowel een algemene informatie opdoen als industrie-specifieke informatie vergaren. 

3.    Ontdek dat AI niet enkel weggelegd is voor multinationals

Vaak denken mensen -verkeerdelijk- dat AI-toepassingen enkel weggelegd zijn voor multinationals. Maar dat is niet zo. Tijdens het Flanders AI-Forum ontdek je hoe slimme data ook Vlaamse kmo’s een boost kunnen geven, zelfs met beperkte investering. Tijdens onder meer het panelgesprek wordt ingezoomd op het potentieel van datagebruik voor kmo’s. 

4.    Volg een programma op maat 

In de voormiddag staan er maar liefst zeven verschillende deep dive sessies op het programma waaruit deelnemers kunnen kiezen. Deze sessies gaan van breed en algemeen naar meer specifiek en technisch. Meer info over de verschillende deep dive sessies vind je hier.

5.    Leer van experten 

Op het Flanders AI-forum leer je van de meest gerenommeerde experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld. Aan de hand van concrete cases, succesverhalen en praktijkvoorbeelden illustreren ze wat Vlaanderen te bieden heeft op vlak van datagebruik en AI. Dankzij de uiteenzettingen van de diverse experten, keer je huiswaarts met concrete methoden om AI te implementeren.

6.    Navigeer nadien vlot door het Vlaamse AI-ecosysteem

Mits ondersteuning en begeleiding van de juiste partners kan elke onderneming een geschikt plan van aanpak uitstippelen. Toch is het niet altijd even eenvoudig om te navigeren binnen het Vlaamse AI-landschap. Tijdens het Flanders AI-forum krijgen deelnemers inzicht in de verschillende partners zodat het duidelijk wordt tot wie ze zich kunnen wenden en gerichte ondersteuning kunnen aanvragen.

7.    Stel gericht vragen 

Zowel tijdens de deep dive sessies als nadien zijn er voldoende momenten voorzien om vragen te stellen over wat digitale technologie, AI en digitalisering voor jouw organisatie kan betekenen.

8.    Deel je kennis met anderen

Onderlinge uitwisseling en kennisdeling wordt gestimuleerd tijdens de beurs en verschillende netwerkmomenten. Bij een tasje koffie, broodjeslunch of aperitief, kunnen professionals ervaringen over AI-implementaties uitwisselen of kennis delen.

9.    Leg contact met boeiende partners

Tijdens de beurs kom je in contact met diverse standhouders uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld én de overheid. Het is een uitgelezen kans om producten te bekijken of vragen te stellen over samenwerkingsmogelijkheden, opleidingen en steunmaatregelen.

10.    En dat alles helemaal gratis!

Zelfs de koffie, lunch en aperitief zijn inbegrepen :-)