Zitdag | Merken, modellen en octrooien (Hasselt)

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Dit event is afgelopen

Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals:

  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen via een merkregistratie?
  • Is mijn uitvinding octrooïeerbaar?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen als model?
  • Zijn de kosten van het intellectuele eigendomsrecht de bescherming wel waard?

Wie?

Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

Bruno Vanderschoot

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

Bedrijfsadviseur

De bedrijfsadviseurs van VLAIO - Team Bedrijfstrajecten treden frequent op als klankbord bij kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen), Nico Deconinck (octrooien) als bij een bedrijfsadviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld wie je graag zou spreken en op welk moment van de dag je beschikbaar bent. Een VLAIO Bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 27 gesprekken ingepland op deze zitdag.

Bereikbaarheid

Parkeren rond het gebouw is gratis. Let op: door werken op de Corda Campus is het niet altijd mogelijk vlakbij het gebouw te parkeren. Voorzie aub voldoende tijd om van je parkeerplaats naar je afspraak te wandelen.

Andere data van zitdagen

Zitdagen financiering & subsidies

Zitdagen merken, modellen en octrooien

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Thema's

Locatie

Adres

Corda Campus, Corda 4 Kempische Steenweg 305 3500 Hasselt