Zitdag | Merken, modellen en octrooien (Brugge)

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Dit event is afgelopen

Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals:

  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen via een merkregistratie?
  • Is mijn uitvinding octrooïeerbaar?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen als model?
  • Zijn de kosten van het intellectuele eigendomsrecht de bescherming wel waard?

Wie?

Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

Bruno Vanderschoot

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

Liesbet Depestel

Liesbet is adviseur van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Zij gaat na hoe je de producten en diensten van je onderneming (beter) kan beschermen via intellectuele eigendomsrechten en welke maatregelen je hiervoor best treft.

Matthias Marescaux

Hij treedt binnen VLAIO als bedrijfsadviseur op. Matthias heeft expertise in het plannen van innovatieprojecten en kent het subsidielandschap van de overheid. De adviseur bekijkt samen met jou of het project/de innovatie voor ondersteuning in aanmerking komt.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen), Nico Deconinck (octrooien) als bij een adviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd.

Een VLAIO-bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 36 gesprekken ingepland op deze zitdag.

Andere data van zitdagen

Zitdagen financiering & subsidies

  • 25 sep 2018 – Leuven 
  • 27 sep 2018 – Antwerpen 
  • 9 okt 2018 – Brugge 

Zitdagen merken, modellen en octrooien

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Thema's

Locatie

Adres

Agentschap Innoveren & Ondernemen VAC Brugge Koning Albert I-laan 1/2 8000 Brugge