Webinar: UKCA-markeringsvereisten voor het exporteren van goederen naar het VK

CE-markering is niet langer voldoende om je goederen vanaf 1 januari 2022 naar het VK te exporteren naar het VK. Informeer je tijdens dit webinar!
Brexit

Praktisch

Datum
Tijdstip
10.00 - 11.00 uur

Vanaf 1 januari 2022: nieuwe Britse productmarkering vereist

Vanaf 1 januari 2022 is een nieuwe Britse productmarkering vereist voor bepaalde producten die in Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) op de markt worden gebracht. Het dekt de meeste producten waarvoor voorheen de CE-markering vereist was. Dit betekent dat CE-markering in de meeste gevallen niet meer voldoende zal zijn om uw goederen vanaf 1 januari 2022 naar het VK te exporteren.

Heb je als bedrijf nog niet de nodige stappen ondernomen om UKCA-markering op je producten aan te brengen? Neem deel aan dit webinar en kom meer te weten over de vereisten.

Praktisch

De voertaal tijdens dit webinar is Engels.

Inleiding door:

  • Ilke Bliki, Enterprise Europe Network Flanders / Flanders Investment & Trade;
  • Mathieu Vanoverberghe, Departement Internationale Handel.

Komen aan bod:

  • nieuwe eisen voor bedrijven die vanaf 1 januari 2022 exporteren vanuit de EU naar het VK;
  • nieuwe UKCA-markering;
  • vereiste om een ​​gemachtigde vertegenwoordiger in het VK aan te wijzen;
  • conformiteitsbeoordelingseisen.

Moderator:

  • Charlotte Dickin, senior beleidsadviseur bij het Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS).

Heb je een vraag?

Vraag het ons gerust van tevoren en maak gebruik van deze mogelijkheid bij jouw inschrijving. Wij nemen je vragen dan graag mee in de discussie.

Organisatie:

Dit webinar wordt gehost door Enterprise Europe Network Vlaanderen in samenwerking met de EEN-nodes in de Benelux, en ondersteund door de Britse Ambassade in Brussel, het Departement Internationale Handel in Brussel en het Departement Business, Energie en Industriële Strategie.

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO, of stel je vraag aan onze Brexit helpdesk via brexit@vlaio.be. Specialisten van Enterprise Europe Network, Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat!

Blijf op de hoogte

Blijf ook op de hoogte van het laatste Brexitnieuws door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 
Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Enterprise Europe Network Vlaanderen ism FIT

Praktisch

Datum
Tijdstip
10.00 - 11.00 uur