Webinar: energiedelen bij bedrijven

In een slim en flexibel energiesysteem is energiedelen een cruciaal onderdeel. Niet langer is er enkel sprake van ‘producenten’ en ‘afnemers’, maar wel van ‘deelnemers’ die energie naar anderen kunnen sturen en/of zelf energie kunnen afnemen. Met de grootschalige uitrol van hernieuwbare energie, is het belangrijk om optimaal om te gaan met energiestromen om de druk op de factuur én het netwerk beheersbaar te houden.

Dit event is afgelopen

Ook bedrijven kunnen onderdeel zijn van dergelijke energiedeelgroepen. Overschotten van het ene bedrijf kunnen een afnamevraag dekken van een andere site. De wetgeving maakt de laatste jaren al heel wat mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van de ‘hernieuwbare energiegemeenschap’ waar actieve afnemers, lokale overheden en kleine en middelgrote ondernemingen zich kunnen zich verenigen om collectief energie uit te wisselen.

Maar er zijn nog beperkingen en praktische uitdagingen. Hoe u als bedrijf vandaag aan de slag kan gaan met energiedelen en wat morgen mogelijk wordt, komt u te weten tijdens ons webinar over energiedelen.

Programma

  • 10u – 10u10: Intro door Yannick Van den Broeck, adviseur Energie en Klimaat, Voka
  • 10u10 – 10u40: Energiedelen tussen bedrijven: wat zijn de mogelijkheden? Gert Mergan, Projectleider databeheer, Fluvius
  • 10u40 – 11u: Q&A
Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. Fluvius

Dit event is afgelopen