Voka Visit – Van de Calseyde Hydraulics

Elke ondernemer staat wel eens stil bij de toekomst van zijn of haar bedrijf. Is de opvolging verzekerd binnen de familie? Of zal het bedrijf worden verkocht aan externen? En aan welke prijs? Er spelen heel wat vraagstukken die toch een aantal jaren voorbereiding vragen.

Dit event is afgelopen

Op 27 februari zijn we te gast bij Van de Calseyde Hydraulics in Gent.

Dit rasechte familiebedrijf, opgericht kort na 1918, is geëvolueerd van een toeleveringsbedrijf naar de autohandel tot een volwaardige invoerder van hogedrukslangen en -koppelingen. Achterneven Louis en Arnaud staan sinds de zomer van 2017 als 4e generatie aan het roer. Zij vertellen samen met hun vaders over hoe zij het overnameproces ten gronde hebben voorbereid.

Aansluitend schetst Karel Vercruysse (Deloitte) het inhoudelijke kader rond het thema: ‘hoe verzeker ik de toekomst, waarde en continuïteit van mijn bedrijf?’.

We leggen ook even de link naar Transitio, een nieuw, vertrouwelijk lerend netwerk voor kmo-bedrijfsleiders die zich willen voorbereiden op de waardebepaling en continuering van hun bedrijf. Deelnemers krijgen doorheen 10 sessies inzicht in de verschillende mogelijkheden die een toekomstige overdracht succesvol kunnen maken en worden door ervaren mentoren en experten uitgedaagd om deze inzichten te vertalen naar hun eigen bedrijfspraktijk. Zo wapenen ze zich voor toekomstige strategische beslissingen en zal een eventuele verkoop of overname vlotter verlopen. Alle info over het Transitio-traject kunt u hier vinden, de kick-off vindt plaats op 3 & 4 mei 2018.

Afsluiten doen we met een korte rondleiding in het bedrijf en een gezellig netwerkmoment.

Programma

  • 17.00 – 18.00 u. Ontvangst
  • 18.00 – 18.30 u. Algemene voorstelling bedrijf en boeiende getuigenis over Van de Calseyde Hydraulics met focus op de familiale overdracht en continuïteit van het bedrijf
  • 18.30 – 19.00 u. Break-out in 2 groepen
    • Karel Vercruysse, Director Deloitte: ‘Hoe verzeker ik de toekomst, waarde en continuïteit van mijn bedrijf?’ met link naar het lerend netwerk Transitio
    • Plato Meet & Greet:  Infosessie & aanbod 2018
  • 19.00 - 20.00 u. Gezamenlijk netwerkmoment en korte rondleiding in het bedrijf

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 26 februari 2018. Meer weten? Stuur een mailtje naar netwerking.gent@voka.be of bel 09 266 15 60.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Van de Calseyde Hydraulics Afrikalaan 289 9000 Gent