Voka Actua: Wijzigingen internationaal wegtransport

Ondernemingen die actief zijn in het internationale wegtransport worden bij de start van het nieuwe jaar geconfronteerd met enkele belangrijke wijzigingen: het effectieve straffen van het overschrijden van de Franse grens met meer dan 40 ton lading én een verplichting voor alle chauffeurs die tachograafplichtig zijn om hun landinstelling manueel te wijzigen naar de landcode van het betrokken land. Kom er in deze Voka Actua alles over te weten.

Dit event is afgelopen

Een eerste belangrijke wijziging is de aangepaste regelgeving inzake de gewichten die vrachtwagens in Vlaanderen mogen vervoeren. Recent maakte de Vlaamse regering het mogelijk om met 48 of 50 ton gewicht rond te rijden in Vlaanderen. Dit is de facto een verhoging en dus op zich goed nieuws. Er mag echter niet te vroeg victorie gekraaid worden want er zijn heel wat regels en voorwaarden aan gekoppeld. Daar komt nog bij dat het vanaf 2022 verboden is om de Franse grens over te steken met meer dan 40 ton lading. Tijdens deze Voka Actua gaan we dieper in op al deze regels.

Daarnaast is er ook de uitloper van het Europese ‘Mobility Package’. Op 20 februari 2022 komen er bijkomende regels voor het gebruik van de tachograaf en moeten chauffeurs manueel instellingen wijzingen bij het overrijden van een grens. Ook hier gaan we dieper op in.

Gastspreker Geert Frans, zaakvoerder CS-TS, antwoordt tot slot graag op al je vragen over transport en regelgeving.

Voor meer info kan je terecht bij Tom Vermeersch.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Deelname aan deze Voka Actua is gratis.
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen